Negocieri la CE Oltenia: Oamenii vor salarii mai mari și cel puțin două sporuri în producție

Sporuri și salarii mai mari. Sunt doar două dintre cerințele angajaților din Complexul Energetic Oltenia înainte de negocierile ce vor fi demarate luna viitoare. Liderii de sindicat vor să fie introduse în salariul de bază mai multe adaosuri, dar și ca măcar salariații din producție să încaseze două sporuri: de fidelitate și de pericol. În prezent, doar anumiți angajați primesc un astfel de spor.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a explicat că se va milita, și în acest an, pentru ca minerii și energeticienii să aibă mai mulți bani în buzunare. Luna viitoare, vor începe negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă și sindicatele vor venituri mai mari pentru salariați.

Se vorbește, și în acest an, despre uniformizarea salariilor, demers care s-a tot promis și încercat în ultimii ani, însă fără ca salariații să aibă vreun avantaj important. „Nu suntem în negocieri. Vor începe în luna februarie. Trebuie finalizate în 60 de zile. Vom negocia creșterea veniturilor salariale. Sunt mai multe obiective. E clar că ne dorim introducerea unor sporuri. Oamenii solicită să nu mai vedem adaosuri, să fie sporurile în salariul de baza. Vrem uniformizarea drepturilor”, a spus Gabriel Căldărușe, la Radio Infinit.

Se mai are în vedere și acordarea a două sporuri tuturor angajaților din producție. În prezent, unii dintre ei încasează un spor de fidelitate, alții un bonus lunar pentru pericol. „Am avut o discuție ca salariații care sunt în producție, indiferent de subunitatea unde lucrează, să beneficieze de aceleași sporuri. Pe fostele subunități din cadrul SNLO, există acest spor de pericol în valoare de 300 de lei. La Rovinari și Turceni, există acel spor de fidelitate. Cred că ar fi normal ca toți salariații din producție să beneficieze și de spor de pericol, și de fidelitate. Acum o parte are doar spor de pericol, o parte doar spor de fidelitate. Chiar am și avut o discuție, ca salariații din producție măcar să beneficieze de cele două sporuri”, a mai declarat liderul SMEO.

Vizualizări: 4,935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: