Ninel Potârcă, fan PSD în așteptarea grațierii!

Orice intenții politice a avut în trecut rămân o amintire pentru Constantin Ninel Potârcă, el declarându-se acum un susținător al ordonanțelor care ar permite grațierea celor aflați în spatele gratiilor. Fostul candidat la Președinția României execută încă din toamna lui 2013 o pedeapsă de 8 ani și jumătate pentru mai multe acuzații de evaziune fiscală și dare de mită.

De aproape un an, „Obama” de Meteor le-a cerut inclusiv tehnocraților să schimbe regimul de executare a pedepselor în așa fel încât deținuții să poată să iasă mai repede din spatele gratiilor. Vestea că actualul Guvern a făcut o prioritate din eliberarea pușcăriilor l-a bucurat nespus pe Potârcă, el fiind convins că în ciuda opoziției președintelui Iohannis și a celor care au ieșit în stradă, grațierea va deveni realitate cât de curând.
„Ca să creeze un confort minim în penitenciare ar trebui să plece măcar vreo 12.000 de oameni. Cred că se va atinge această țintă, chiar dacă au fost mitingurile prin țară. Propunerea e bună, trebuie susținută. Nu cred că e cazul să se ajungă la un război civil pentru așa ceva. Iohannis nu trebuia să meargă în piață pentru că le dă apă la moară celor de acolo. Ce să mai zic despre referendum? El dă în Guvernul care e ales corect. Mie întotdeauna mi-a plăcut de cei de la PSD pentru că au fost o forță, chiar dacă vin din structurile trecute, dar au pregătire, iar acum au alte idei cu care să remedieze răul care s-a făcut în ultimii ani în România”, spune Potârcă.

Potârcă: Trebuie să mulțumească pe toată lumea
Propunerile care vizează grațierea condamnaților îl bagă totuși un pic în ceață pe noul fan al PSD-ului pentru că Potârcă a descoperit și prevederi în modificările respective care i-ar putea tăia tot elanul pe care îl are acum. Faptele pentru care el face pușcărie i-ar permite o grațiere, dar pedeapsa pe care o are de executat îl poate ține în continuare mult și bine în spatele gratiilor. „Cred cu tărie că se dă această grațiere până la urmă. Ori ordonanță de la Guvern, ori lege în Parlament, dar ceva va fi. Pe modelul de proiect al Ministerului Justiției eu mă încadrez ca faptă, pe evaziune, dar nu ca pedeapsă. Se cam bat cap în cap pentru că am peste limita stabilită de ei. Trebuie să mulțumească pe toată lumea. O lege de grațiere nu trebuie să fie discriminatorie, trebuie să fie pentru toți deținuții. Nu trebuie să vizeze doar anumite persoane. Dacă se limitează la cei cu pedepse de 5 ani eu cred că trebuie făcute reduceri și la cei care au peste limita respectivă. Dacă faci o grațiere o faci colectiv, nu parțial, la unele persoane. Nu cred că Liviu Dragnea face greșeala să nu mulțumească pe toată lumea”, declară Potârcă.

Vizualizări: 858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: