Noi acuzaţii: CEO ar fi şters urmele accidentului de la Jilţ

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis, printr-o declaraţie la guvern, faptul că urmele de la locul accidentului petrecut la Cariera Jilţ, săptămâna trecută, au fost alterate. ”Imediat după producerea evenimentului, perimetrul nu a fost asigurat și am considerat că au fost alterate urmele lăsate de autoutilitară”.

 

De asemenea, un raport efectuat de Inspecţia Muncii concluzionează următoarele aspecte: „Comisia de cercetare a constatat că SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. a modificat starea de fapt a drumului pe care s-a deplasat mijlocul de transport implicat în eveniment, încălcându-se prevederile art.13 lit. p) din Legea nr. 319/2006 a securității și sănătății în muncă, cu modificărilre și completările ulterioare, fapt pentru care SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. a fost sancționată contravențional cu amendă de 5.000 lei, conform procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 00016887/19.01.2023”.

În raportul efectuat de Inspecţia Muncii se mai precizează şi că instituția a făcut, în perioada 2016 – 2022, 158 de controale la toate minele deținute de Complexul Energetic Oltenia. În cadrul acestor controale au fost stabilite 210 măsuri și au fost aplicate amenzi în valoare de 436.000 lei.

Una dintre măsurile cu caracter permanent și obligatoriu, dispusă încă din anul 2018, presupunea că „angajatorul va asigura mijloacele de transport omologate și autorizate pentru transportul lucrătorilor.”

În şedinţa de guvern, care a avut loc joi, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis că mașina cu care erau transportați muncitorii era una de marfă, nu de pasageri, potrivit G4Media.

Vizualizări: 2,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: