Număr mare de gorjeni în registrul agresorilor sexuali

1.174 de persoane din Gorj au fost înscrise în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

“Registrul reprezintă un mijloc de cunoaștere, supraveghere și identificare operativă a persoanelor care au comis infracțiuni privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile, infracțiuni contra libertății și integrității sexuale”, a transmis IPJ Gorj.

Registrul se constituie ca o evidență distinctă de cea a cazierului judiciar. Cei interesați pot obține acum certificatul de integritate comportamentală.

În Registru sunt atât persoane care au fost condamnate pentru astfel de fapte sau împotriva cărora s-au dispus măsuri, dar și români care au comis infracțiuni de acest fel în alte țări.

În registrul de la nivel național sunt și străini despre care există informații că au comis agresiuni sexuale și se deplasează în România.

Nu se înscriu în Registru persoanele fizice care, la data comiterii faptelor, erau minore, cu excepția cazurilor în care instanța de judecată a dispus aceasta în mod expres, în cadrul unui proces penal.

Vizualizări: 1,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: