O carieră privată din Cătunele vinde cărbune la RAAN Severin

Mai multe cariere private din Gorj livrează cărbune la RAAN Severin. Printre acestea se numără şi una din comuna Cătunele, SC Lorfa. Reprezentanţii firmei au depus documentaţia la Agenţia de Mediu pentru extinderea cu două hectare.

Dacă în cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) se fac sute de disponibilizări, carierelor private pare să le meargă din ce în ce mai bine.

Ţuilă: „Exploatează de zece ani la noi în comună“

Carierele private par să fie singurele cărora le mai merge bine în această perioadă de restructurări din mineri atâta timp cât apar peste noapte şi îşi măresc suprafeţele de exploatare. În comuna Cătunele sunt, potrivit primarului, trei cariere private care au dat zeci de locuri de muncă locuitorilor şi cărora le merge din ce în ce mai bine din punct de vedere financiar. Una dintre aceste cariere îşi va mări suprafaţa cu aproape două hectare în scurt timp, depunând deja solicitarea pentru avizul de mediu. „Este vorba de cariera SC Lorfa, o carieră privată despre care nu ştiu prea multe deşi exploatează de aproape 10 ani cărbune la noi în comună. Au făcut şedinţă la primărie, oamenii au fost de acord. Firma respectivă le-a cumpărat terenurile şi vrea să exploateze în continuare cărbune pentru a-l vine termocentralei de la Severin”, a declarat Florinel Ţuilă. Acesta a mai precizat şi faptul că aceasta este a treia carieră privată în comuna sa şi le merge destul de bine din punct de vedere financiar. Potrivit anunţului făcut public pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, cariera vrea să-şi mărească suprafaţa cu 1,7746 ha prin scoaterea temporară a terenurilor din fondul forestier naţional din cadrul Ocolului Silvic Motru în vederea exploatării-explorării cărbunelui.

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: