O fostă campioană a României, dezafiliată de FRF

Una dintre echipele aflate pe val în ultimul deceniu, care a fost chiar și campioană, a fost dezafiliată de Federația Română de Fotbal. Fosta campioană a României, Astra Giurgiu, s-a retras în acest sezon în Liga 3 și acum iese din circuitul fotbalului autohton.

Comitetul Executiv al FRF a decis să o dezafilieze pe Astra Giurgiu, în condițiile în care echipa patronată de Ioan Nicolae a abandonatul campionatul din Liga 3.  

Totul a pornit de la o sancțiune aplicată de FIFA, la fel cum a fost și la Pandurii când echipa nu a mai putut face transferuri. „Având în vedere faptul că FIFA ne-a impus sancțiunea interdicției de înregistra transfera jucători, clubul a ajuns în situația de a nu-și putea constitui lotul. Ne aflăm în situația ingrată de a nu putea ieși din acest impas, deși nu datorăm sumele reclamate. Nu putem scăpa de sancțiunea impusă abuziv de FIFA și suntem în situația de a nu avea un lot complet de jucători. În acest condiții ne vedem nevoiți să solicităm retragerea din Campionatul Național Liga a 3-a“, s-a arătat în cererea giurgiuvenilor, trimisă pe adresa FRF.

Astra Giurgiu a fost campioana României în 2016, iar cu Marius Șumudică pe bancă a reușit o altă performanță notabilă, izbutind să treacă de grupele Europa League.

Între timp, patronul grupului Interagro, Ioan Nicolae, a fost condamnat la închisoare în februarie 2021, 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Ulterior a fost eliberat  dar nu mai este preocupat de fotbal.

Vizualizări: 950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: