Pandurii poate ataca promovarea dacă are finanţare

Candidată certă la retrogradare în acest sezon încheiat prematur de pandemie, Pandurii Târgu Jiu deja visează la un loc de Liga 1 la finalul următorului campionat. Despre o astfel de posibilitate a vorbit recent preşedintele Adunării Creditorilor, Marin Condescu, fost preşedinte al clubului gorjean şi în 2005, atunci când echipa a promovat, în premieră, în Liga 1.

Pandurii a fost salvată de FRF de la o retrogradare certă, dar deja visează la Liga 1. Decizia Comitetului de Urgență al FRF, care a hotărât ca, în actuala stagiune, să nu mai retrogradeze nicio echipă din Liga 2, coroborată cu eventualitatea câştigării procesului cu membrii asociaţi, face ca gorjenii să spere la o revenire în Liga 1 la finele sezonului viitor. Cel puțin asta speră principalul creditor al clubului, Marin Condescu, cel care are puterea de a decide viitorul echipe prin actuala sa calitate. Condescu așteaptă finalizarea proceselor cu asociaţii clubului, care au fost obligați, la primele termene ale instanțelor judecătorești, să achite cotizațiile în valoare de 3,3 milioane euro, pentru a putea aduce jucători de valoare la Târgu Jiu. ”Așteptăm în primul rând finalizarea procesului, care a ajuns la Înalta Curte de Casație şi Justiţie. Am câștigat la Tribunalul Gorj și la Curtea de Apel Craiova și cu siguranță vom primi acei bani de la acționari. Așadar, dacă ne intră banii de la acționari în vară, ceea ce firesc se va întâmpla, putem face achiziții prin care să atacăm promovarea în noul sezon. Eu mereu am fost optimist! Am fost singurul care a crezut că acest club nu o să dispară și cred că vom reveni în Liga 1, chiar la finele sezonului viitor”, a spus Condescu, pentru Liga2.ro, recunoscând că Pandurii a profitat de decizia FRF de îngheţare a campionatului ca şi alte echipe: „Decizia FRF este una justă, fiindcă era imposibil să se mai poată juca toate etapele. E adevărat că noi nu am mai fi putut evita retrogradarea pe teren, dar nu suntem noi singurii avantajați de înghețarea sezonului. O dată salvați, acum putem pregăti noul sezon.”

Pandurii Târgu Jiu a promovat în 2005 în premieră pe prima scenă, în 2013 a fost vicecampioana României, iar în 2017 a retrogradat. Intrat ulterior în insolvență, clubul gorjean se chinuie de trei sezoane în subsolul eșalonului secund. Dacă în 2018 și 2019 a evitat retrogradarea în ultima etapă, acum a fost salvată de decizia FRF, care a ”înghețat” sezonul pentru echipele aflate pe locurile 7-18.

Vizualizări: 786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: