Parlamentar: IDP, băgată ilegal în insolvenţă

Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj ar fi fost băgată ilegal în insolvenţă. Este acuzaţia adusă de parlamentarul Dan Vîlceanu care susţine că acţionarul societăţii, Consiliul Judeţean Gorj, nu a semnat nicio hotărâre prin care firma să ia calea insolvenţei.

Deputatul Dan Vîlceanu a explicat că acţionarul IDP nu a semnat niciun fel de document prin care să-şi dea acordul ca societatea să intre în insolvenţă. Doar Cosmin Popescu, preşedintele instituţiei, ar fi semnat actele necesare. „Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj se află în insolvenţă nelegal. Nu există nicio hotărâre a Consiliului Judeţean, acţionarul IDP, să-şi dea acordul ca IDP să intre în insolvenţă. Este ca şi cum eu sunt acţionar la o companie şi administrator este unul dintre dumneavoastră şi mergeţi să-mi băgaţi firma în insolvenţă fără ca eu să-mi dau acordul. Mă trezesc, pur şi simplu, cu firma în insolvenţă fără ca eu să ştiu. Exact aşa s-a întâmplat şi la Consiliul Judeţean”, a transmis Vîlceanu.

În plus, cei nici o sută de angajaţi ai IDP au salariile neplătite de luni bune. În această lună, oamenii ar trebui să primească trei salarii din fondul de garantare al creanţelor salariale. Restul banilor, nu se ştie când îi vor vedea. „Am trimis o adresă la Consiliul Judeţean şi am primit răspuns că, în prezent, IDP are în derulare două contracte în valoare de 16 miliarde de lei (n.r. lei vechi), urmând a participa şi la alte licitaţii. În august, fiecare salariat primeşte trei salarii medii restante de la fondul de garantare al creanţelor salariale. Deci nu de la Consiliul Judeţean, nu de la IDP, ci de la buget. Ce conducere a Consiliului Judeţean avem? După ce că-s slabi, bagă o societate în insolvenţă fără ca acţionarul să-şi dea acordul, fac un plan de reorganizare pe care acţionarul nu-l vede, nimeni de la Consiliul Judeţean nu şi-a dat acordul pentru aşa ceva, salariile restante nu-i preocupă. Ei, de la Consiliul Judeţean, nu fac nimic, nu-i interesează. Al cui interes îl reprezintă preşedintele Consiliului Judeţean şi majoritatea PSD din Consiliul Judeţean? Cine a avut de câştigat din intrarea în insolvenţă a IDP?”, s-a întrebat parlamentarul.

Vizualizări: 563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: