Păstrăvărie pe 10.000 de metri pătraţi la Baia de Fier

O firmă din Piteşti vrea să construiască la Baia de Fier o păstrăvărie de sute de mii de euro, concesionând deja de la primărie nu mai puţin de aproape 10.000 de metri pătraţi pe Valea Galbenului. Investitorul a ales să facă această investiţie în Gorj pentru că s-a născut şi a crescut la Baia de Fier, vrând să dezvolte aici una dintre cele mai mari păstrăvării din ţară. Potrivit reprezentanţilor firmei, se încearcă şi atragerea unor fonduri europene în ridicarea afacerii.

Primăria comunei Baia de Fier a concesionat nu mai puţin de 9.906 metri pătraţi unei firme din Piteşti care vrea să dezvolte aici o păstrăvărie dar şi spaţii anexe. În urma concesiunii, primăria va atrage anual la bugetul local suma de 12.351 de lei, potrivit secretarei primăriei, Viorica Guţu.

Primarul Mihuţescu spune că aceasta este a doua mare păstrăvărie care se construieşte în comuna sa însă recunoaşte că aceasta va fi dotată din toate punctele de vedere. „Mai avem una, cred că a obţinut deja şi fonduri însă este pe jumătatea acesteia, cred că 5.000 de metri pătraţi. Din câte ştiu eu, administratorul este de aici din Baia de Fier, a concesionat terenul, a ridicat certificatul de urbanism şi acum e în faza de obţinere a avizelor. Vă spun e o păstrăvărie cu tot cu centru de producţie cu tot. Nu cunoaştem valoarea investiţiei dar o afacere de asta nu e de aici de acolo, cred că se ajunge undeva la 500.000 de euro”, a declarat Constantin Mihuţescu, primarul comunei Baia de Fier.

Reprezentanţii firmei piteştene spun că investiţia ar urma să demareze abia în primăvara anului viitor, acum fiind abia în faza de finalizare a studiului de fezabilitate. Deşi nu au putut specifica mai multe despre valoarea proiectului, aceştia nu au negat atragerea de fonduri europene pentru susţinerea investiţiei. „Nu pot să vă spun decât că suntem încă la stadiu incipient, faza de finalizare a studiului de fezabilitate. Am ales Baia de Fier pentru că administratorul are rădăcini acolo. Da, intenţionăm să accesăm fonduri europene”, a declarat Ioana Rădescu, director general Calitas SRL.

Vizualizări: 284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: