Pateuri din aluat fraged fără drojdie sau bicarbonat

Pateurile pentru micul dejun pot fi preparate cu diferite umpluturi dar cel mai important este aluatul din care le faceţi. Acesta poate fi gata într-un minut şi nu aveţi nevoie de drojdie și bicarbonat de sodiu.

Cele mai gustoase paturi  sunt cele făcute rapid acasă dintr-un aluat foarte simplu care nu necesită multe ingrediente. Din făină, unt şi apă faceţi cel mai simplu aluat pentru pateuri.

Ingrediente pentru aluat:

– 320 gr de făină;

– 65 gr de unt;

– 100 ml de apă;

– ½ linguriță de sare.

Ingrediente pentru umplutură cu peşte:

– 350 gr de fileu de pește (somon);

– 200 gr de ceapă;

– 300 gr de roșii;

– 1 linguriță de sare;

– 1/2 linguriță de piper negru;

– 1 linguriță de boia de ardei dulce;

– ½ linguriță de boia de ardei iute;

– un gălbenuș de ou – pentru uns.

Mod de preparare:

Amestecați și frecați făina cu sare și unt, cât să obțineți un aluat firimituri şi apoi adăugați apă și frământați aluatul. Îl acoperiți și îl lăsaţi la o parte.

Crestați roșiile, le așezați într-un vas adânc, turnați apă clocotită și le lăsați pentru 1 minut apoi le scoateți, le curățați de coajă și le tăiați bucăți medii.

Tăiați peștele și ceapa bucăți mici şi încălziţi tigaia cu ulei, adăugați ceapa și o prăjiți puțin după care adăugați peștele, roșiile, sare, piper negru, boia de ardei dulce și de ardei iute. Amestecați și înăbușiți umplutura la foc mediu, până se evaporă tot lichidul, apoi o lăsați să se răcească.

Împărțiți aluatul bucăți potrivite și le întindeți în lipii. Tăiați cercuri cu diametrul de 10 cm, adăugați umplutură și lipiți marginile. Transferați pateurile pe tava tapetată cu hârtie de copt, cu marginea în jos, și îndoiți capetele, cât să capete forma de semilună. Amestecați gălbenușul cu puțină apă, ungeți pateurile și le coaceți timp de 25 de minute la temperatura de 200°С. Umplutura poate fi diversă, chiar şi cu legume, însă cea de pește face pateurile foarte gustoase.

Vizualizări: 1,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: