Pensie de invidiat pentru Greblă

Ajuns în fruntea Secretariatului General al Guvernului, Toni Greblă a trebuit să îşi completeze declaraţia de avere şi pe cea de interese, ocazie cu care a făcut publice şi informaţii despre banii pe care i-a câştigat şi din care a trăit de când nu a mai fost judecător la Curtea Constituţională în urma implicării sale într-un dosar penal.

Fost prefect şi senator de 2 ori al Gorjului, actualul şef al SGG a încasat anul trecut o pensie de 170.400 de lei, iar din indemnizaţii a mai primit încă 52.400 de lei. Documentul afişat pe site-ul Guvernului arată că soţia lui Greblă a încasat şi ea anul trecut o pensie de 34.800 de lei, la care se mai adaugă 17.460 de lei onorariile încasate ca avocat.

Anul trecut, Mihaela Greblă şi-a vândut şi spaţiul în care avea amenajat cabinetul de avocat, preţul tranzacţiei fiind de 80.000 de lei. Din toţi banii respectivi, în conturile soţilor Greblă se regăseşte unul deschis anul trecut şi în care se află 19.000 de lei. În rest, aceştia mai au două conturi bancare deschise în 2014, ambele însumând circa 62.000 de lei. Suma era dublă în anul 2015, când Greblă a trebuit să se retragă de la Curtea Constituţională ca urmare a implicării sale în ancheta DNA în care a fost declarat anul acesta ca nevinovat. La vremea respectivă, fostul judecător menţiona şi un împrumut bancar de 90.000 de lei pe care îl făcuse pentru nevoi personale, dar la care a renunţat înainte de a scoate banii din cont „din cauza ultimelor evenimente declanşate împotriva mea”. În garaj, şeful Secretariatului General al Guvernului are în continuare cele trei maşini pe care şi le-a cumpărat între 2003 şi 2015, două dintre ele, cele mai vechi, fiind pe cabinetul de avocatură al soţiei.

În declaraţia de avere, Toni Greblă a menţionat şi locuinţa de la Târgu Jiu, dar şi terenul de un hectar obţinut prin donaţie în 2008 la Teleşti şi pe care susţineau procurorii DNA că ar fi înfiinţat o fermă agricolă pe care nu ar fi avut voie să o aibă.

Vizualizări: 6,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: