Peste 75 de miliarde, datoria târgujienilor la taxe şi impozite

Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Târgu Jiu a început executarea silită a cetăţenilor care nu şi-au plătit datoriile către stat timp util. Este vorba de 75 de miliarde lei, sumă ce trebuie încasată de la târgujienii care nu şi-au achitat amenzile şi impozitele la 30 septembrie 2010.

Întârzierile la plata impozitelor şi taxelor îi costă scump pe târgujieni. Cei care nu şi-au achitat datoriile către stat până la 30 septembrie 2010 vor fi executaţi silit de Direcţia de Impozite şi Taxe Locale. „Acum am început executările silite pentru cei care nu au achitat la 30 septembrie 2010. Avem de încasat 15 miliarde lei vechi la impozite şi 50 miliarde lei la amenzi. Suntem în teren în fiecare zi în vederea recuperării datoriilor”, spune Mariana Budulan, directoarea instituţiei. Chiar dacă a început vânătoarea datornicilor care nu au mai trecut pe la ghişeele direcţiei de anul trecut, nici cei care nu şi-au plătit până pe 31 martie prima tranşă a impozitelor şi taxelor din 2011 nu vor scăpa ieftin. În termen de 15 zile de la expirarea termenului se vor trimite prin poştă somaţii şi titluri executorii, declanşându-se astfel procedurile pentru recuperarea impozitului restant pe anul în curs. Rău-platnicii se pot trezi cu conturile blocate sau cu popriri pe pensii şi salarii.

Impozitele pe locuinţe, autoturisme  sau terenuri se plătesc în două semestre. Primul semestru are termen data de 31 martie, iar al doilea are termen 30 septembrie. Cei care nu îşi achită o parte din debite în prima jumătate a anului în curs pot fi executaţi silit de organele competente.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: