Află de aici ce se va întâmpla cu angajaţii de la spitalul din Sadu

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului din Bumbeşti-Jiu au mers ieri la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj pentru a fi redistribuiţi în alte unităţi spitaliceşti din judeţ. Deşi au fost afişate posturile vacante din sistemul sanitar din Gorj, salariaţilor de la Bumbeşti-Jiu li s-a spus că sunt foarte puţine locuri disponibile. Situaţia spitalului părea să se fi rezolvat vineri, când a fost transformat în secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, însă lucrurile se complică pe zi ce trece. Mai mult, în Monitorul Oficial a fost publicată lista spitalelor desfiinţate. Sadu este pe acea listă.

Ieri a început prima etapă de redistribuire şi aproximativ treizeci de cadre medicale de la Bumbeşti-Jiu au venit să vadă care este situaţia. „Am venit la redistribuire. Pe unii i-au chemat, alţii au auzit din om în om şi au venit. Nimeni nu ne spune nimic cert. Pe site-ul Ministerului Sănătăţii s-au afişat sute de posturi ca fiind vacante, iar acum ne spun că sunt câteva sau chiar deloc. Noi riscăm să rămânem fără serviciu. Degeaba au aprobat transformare spitalului în secţie exterioară a spitalului judeţean pentru că Ministerul Sănătăţii nu a aprobat nimic“, spunea una din persoanele care aştepta la DSP Gorj pentru a afla ceva.

Angajaţi la un spital care nu mai există

Ministerul Sănătăţii încă nu a dat un aviz favorabil pentru transformarea spitalului de la Bumbeşti-Jiu în secţie exterioară a Spitalului Judeţean. Ieri s-a aprobat şi noua organigramă a spitalului şi astăzi va fi depusă la Ministerul Sănătăţii împreună cu un memoriu. În acest moment situaţia este incertă şi cel mai sigur miercuri se va face lumină în acest caz.

Mai mult decât atât liderul sindicatului Sanitas, Valentin Popa,  susţine că sunt locuri suficiente în spitalele din Gorj pentru cadrele medicale de la Bumbeşti-Jiu. Pe de altă parte, primarul Constantin Bobaru spune că aceştia ar putea ajunge şi în alte judeţe. „Situaţia este una foarte complicată. Până la urmă aceşti oameni au venit la Direcţia de Sănătate Publică pentru a fi redistribuiţi. Ei lucrează la un spital, care practic nu există, pentru că a fost închis prin hotărâre de guvern. Noi luni am aprobat noua organigramă a Spitalului Judeţean pe care o depunem la minister cu un memoriu să vedem dacă se mai poate face ceva. Vreau să va spun că ei se tem să nu rămână fără loc de muncă, dar posturi sunt”, a declarat Valentin Popa. Liderul Sindicatului Sanitas.

Primarul caută avizul prea târziu

În timp ce spitalul din Bumbeşti Jiu apare pe liste ca fiind desfiinţat, numărându-se printre cele 67 de spitale care nu mai pot încheia contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu umblă pe la Ministerul Sănătăţii pentru a primi avizul ministrului Cseke Attila pentru ca unitatea să devină secţie externă a Spitalului de Urgenţă din Târgu Jiu. Chiar ieri acesta a mers în audienţă la ministru pentru a soluţiona această problemă, însă nu a primit nici un răspuns concret. „Am fost în audienţă la domnul ministru. Nu am primit nicio promisiune certă, dar o să ducem demersul nostru până la capăt. Mâine (n.red. azi) va veni la Bucureşti şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj cu documentaţia întocmită”, spune Constantin Bobaru. Chiar dacă vineri consilierii judeţeni au aprobat ca spitalul de la Sadu să devină secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, acest acord ar putea fi desfiinţat de decizia finală a Ministerului Sănătăţii. „În această situaţie vom implica inclusiv parlamentarii de Gorj pentru a înainta o interpelare la Parlament pentru a vedea ce se mai poate face”, mai afirmă Constantin Bobaru.

Şomaj pentru personalul TESA

În momentul de faţă personalul medical se află în programul de redistribuire. Constantin Bobaru spune că acest program se va derula în trei etape. În prima etapă personalul medical va fi distribuit pe posturile existente în spitalele din judeţ, în a doua etapă, ce se va derula la jumătatea lunii aprilie,  medicii şi asistentele vor fi repartizaţi în judeţele vecine. De asemenea, cei care vor rămâne fără un loc de muncă şi după aceste etape vor putea lucra în alte judeţe, acolo unde se vor mai găsi locuri libere. Despre personalul auxiliar şi TESA, care lucrează în cadrul unităţii spitaliceşti, Constantin Bobaru spune că va intra cel mai probabil în şomaj dacă ministerul continuă planul de restructurare început.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: