Pîrvulescu susţine că operaţiunea „drona” este minciună

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, susţine că informaţia lansată de sindicatul minoritar de la Cariera Roşiuţa, cum că minerii de acolo au fost supravegheaţi cu drona, este falsă. Pîrvulescu are această informaţie de la sindicatul majoritar, condus de Nelu Roşca. Liderul FNME a spus într-un interviu la Radio Omega că drona a fost folosită, dar nu pentru supravegherea minerilor.

Reporter: Este o întreagă discuţie legată de supravegherea minerilor de la Roşiuţa cu drona. Ce s-a întâmplat?

Dumitru Pîrvulescu: Acum câteva luni, la Cariera Roşiuţa s-a făcut o vizualizare a carierei, pentru a fi prezentată Directoratului. Cei din Directorat nu au pregătire de specialitate pe activitatea minieră, nu sunt topografi să le arate pe hărţi topografice care este situaţia. Şi atunci s-a realizat un film, prin care le-a arătat: uite, excavatorul ăsta ca să înainteze trebuie să treacă prin proprietăţile astea. Una este să vadă pe film, alta pe hartă. După care a fost o chestiune de control, am înţeles la schimbul trei, la un anumit sector, făcută de şeful de acolo, care făcuse şi filmul anterior cu drona de prezentare a carierei, şi s-au constatat nişte nereguli. Dânsul spune că erau nişte oameni care nu prea îşi făceau treaba.

Rep.: Trebuia să verifice cu drona ?

D.P.: Revin, ce ştiu eu este că drona a fost folosită pentru acea filmare, când s-a făcut prezentarea carierei, acum câteva luni. Că cineva aminteşte acum de şeful respectiv, care a fost în control, că ar fi folosit drona, eu am înţeles că ar fi o minciună. O minciună, pentru a scoate altceva în evidenţă. Cert este că activitatea, că este în compania noastră, că este în alte companii, fiecare loc de muncă se verifică, se evaluează, se controlează. Atunci când un şef controlează un loc de muncă şi găseşte o neconcordanţă, salariatul de acolo, împreună cu organizaţia sindicală, poate să conteste. Se face o comisie care hotărăşte dacă e albă sau e neagră. Dacă domnii de acolo au fost prinşi sau neprinşi în anumite situaţii, nu ştiu, dar a apărut povestea asta cu drona. După informaţiile date de sindicatul majoritar de acolo, de sindicatul lui Nelu Roşca în care sunt 97% din salariaţi, nu s-a făcut aşa ceva. Nu pot să iau de bun ce spune sindicatul cu 3%.

Rep.: Deci nu este adevărat că au fost supravegheaţi cu drona?

D.P.: Din informaţiile pe care le-am primit de acolo, nu.

Rep.: Am văzut că şefii de la EMC Motru sunt deranjaţi şi de filmările care se fac în carieră.

D.P.: Nu ştiu dacă au deranjat, pentru că chestiunile acestea se cunosc. Credeţi că cei care conduc nu cunosc activitatea din cariere şi termocentrale? Minusurile care există nu se datorează doar la ceea ce se face sau nu se face astăzi. Accidente de muncă, unele foarte grave, au fost de la început. O parte sunt şi din cauza angajaţilor, apare o rutină, oamenii spun că au mai făcut aşa şi nu s-a întâmplat nimic. Iar la un moment dat se întâmplă.

Vizualizări: 2,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: