Pîrvulescu vrea să deblocheze fondurile CEO către Pandurii

Eugen Pîrvulescu spune că e gata să preia funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Pandurii. Omul care-l va înlocui pe Marin Condescu e convins că această mutare va reporni şi „robinetul” CEO către Pandurii, robinet oprit anul trecut de Ciurel.

După fix 10 ani, Pandurii îşi schimbă preşedintele. Marin Condescu a decis să renunţe la funcţie iar în locul său să vină Eugen Pîrvulescu. Acesta e momentan cu echipa în Antalya şi va ajunge în ţară „joi sau vineri”.

Să vină banii de la CEO

Decizia lui Marin Condescu de a renunţa la conducerea clubului Pandurii are şi raţiuni financiare. Pandurii n-au avut probleme în 2013 datorită fondurilor din drepturile TV (2,8 milioane de euro), a participării în Europa League (3 milioane de euro), dar şi a transferurilor lui Maxim, Nistor sau Vlad (3 milioane de euro) însă în 2014 situaţia se va schimba. Pandurii au reuşit să-l dea pe Eric la Al Ahli pentru 1,25 milioane de euro, dar e greu de crezut că pot repeta performanţa de a termina pe locul 2 pentru a lua iarăşi aproape 3 milioane de euro din drepturile TV. Unde mai punem că o nouă participare în grupele Europa League e puţin probabilă. Pandurii au nevoie în 2014 de fondurile de la CEO, iar acestea nu puteau veni cu Marin Condescu preşedinte. Anul trecut CEO trebuia să vireze 9 milioane de lei către Pandurii, dar nu a virat decât 2,8 milioane şi asta la începutul anului înainte ca războiul Condescu-Ciurel să ajungă la apogeu.

Ciurel a promis bani dacă vine Pârvulescu

Condescu şi-a amintit de vorbele lui Ciurel din toamnă care spunea că va vira imediat 1 milion de euro către Pandurii dacă Eugen Pîrvulescu are drept de semnătură asupra banilor. Aşa că a decis să renunţe la postul de preşedinte şi să-l propună pe Pîrvulescu înlocuitor. Doi dintre acţionari, Florin Cârciumaru şi Viorel David, şi-au dat acordul iar acum mingea este în terenul celor de la CEO. „O să rămânem un club pentru obiective îndrăzneţe, sper să avem şi sprijinul CEO. Este echipa minerilor şi energeticienilor. Cu siguranţă o să discut şi cu domnul Ciurel când vin în ţară, nu cred că o să fie probleme. Din discuţiile anterioare cu dânsul, CEO va fi alături de echipă. Sunt sigur că nu se va pune problema să lipsească ceva echipei, avem toate condiţiile pentru a face performanţă”, a declarat din Antalya, Eugen Pîrvulescu.

„Să conduci un club de Liga 1 nu este uşor. Provin din interior, ştiu ce este la club şi nu va fi deloc uşor. Sper să am alături de mine oamenii din conducere, oamenii care ajută această echipă. Nu putem uita că Marin Condescu a făcut multe lucruri bune, mi-a zis că va fi în continuare alături de echipă, e normal să fie aşa.”   Eugen Pîrvulescu, preşedinte Pandurii

„Eu sunt convins că domnul director general Ciurel va privi cu alţi ochi colaborarea cu conducerea administrativă a echipei. Sunt sigur că de acum încolo Complexul va vira banii pe care trebuie să-i vireze în contul Clubului Sportiv Pandurii Tg-Jiu.”  Florin Cârciumaru, primar Tg-Jiu

Revine mai repede din Turcia

Eugen Pîrvulescu e acum în Antalya cu echipa pentru primul cantonament al iernii. În mod normal trebuia să revină în ţară pe 31 ianuarie, dar după ultimele schimbări, se va întoarce mai repede. Pîrvulescu e gata să-şi asume noul rol de şef al pandurilor. „S-a hotărât în AGA iar pentru binele şi liniştea echipei fac orice. Nu am discutat atribuţiile ce le voi avea, cel mai probabil joi sau vineri voi reveni din Turcia şi vom discuta. Cu toţii ne dorim să facem performanţă la Pandurii. Să avem rezultate bune şi să continuăm pe aceeaşi linie. Este o onoare că am fost desemnat, sunt mândru chiar dacă vorbim de interimat. Înseamnă că oamenii au apreciat ce fac. Îmi doresc să fac lucruri bune indiferent ce post ocup, preşedinte de CA, preşedinte executiv...Nu mă interesează funcţiile, tot ceea ce vreau e ca echipa noastră să fie în frunte, să fim un club profesionist”, a mai spus Pîrvulescu.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: