Ponta și-a mutat biroul la Armată. Băsescu: Se ascunde de baroni!

Săptămâna Patimilor a început pentru premierul Victor Ponta cu o mutare spectaculoasă, acesta luând decizia de a-și muta biroul pe care îl avea la Palatul Victoria la sediul Ministerului Apărării Naționale. „S-a mutat în buncărul de la Ministerul Apărării să se apere de baroni”, a replicat preşedintele Traian Băsescu. "Soluţia de a se ascunde într-un buncăr la Ministerul Apărării arată că premierul şi-a pierdut controlul", "nu mai deosebeşte instituţiile" şi arată că este "laş", a mai spus şeful statului.

Victor Ponta spune că, prin mutarea la Ministerul Apărării, vrea să scape de orice înscenare posibilă care i se poate face până în noiembrie, luna respectivă fiind cea în care vor avea loc alegeri prezidențiale, alegeri la care Ponta va fi cu siguranță unul dintre candidați. Mutarea biroului la MApN are loc în contextul discuțiilor din dosarul DNA făcut baronului de Mehedinți, Adrian Duicu, cel care se lăuda la telefon că a fost la Ponta la Guvern, s-a întâlnit cu șeful Poliției Române și a aranjat pentru promovarea șefului IPJ Mehedinți la București. Ponta spune că nici vorbă ca el să fi avut astfel de discuții cu Duicu, precizările fiind făcute și în contextul în care membri vechi de partid s-au simțit în ultima vreme „uitați” de premier, în defavoarea noilor baroni cu care PSD s-a ales după ce a câștigat alegerile.

Până în luna noiembrie, mă aştept la înscenări, ori eu vreau ca, până în noiembrie, asemenea înscenări şi asemenea montaje făcute de domnul Băsescu, de oamenii din jurul lui, să poată fi dejucate foarte clar şi foarte simplu. Până în noiembrie, acolo o să stau. M-am dus la DNA şi am întrebat: nu a fost Duicu, nu a vorbit cu mine, nu a vorbit cu şeful Poliţiei, de unde aveţi această informaţie, că la mine în birou...? La mine în birou a venit şeful CIA cu şeful SRI, 20 de prim-miniştri, vin şefi de mari corporaţii, vroiam să întreb. Păi, zice, noi nu am zis aşa ceva, ci că Duicu îi spunea altcuiva pe un telefon - din benzinărie, de pe autostradă -....Nu a fost la mine, am întrebat, dar şi DNA zice - noi nu zicem că a fost, ci că a vorbit pe telefon", a spus Ponta într-o emisiune televizată.

Adrian Duicu, președinte al Consiliului Județean Mehedinți, un șef al PSD de la Orșova, precum și șeful IPJ Mehedinți au fost arestați recent într-un dosar de corupție, alături de ei fiind anchetați în libertate și alți șefi din județul vecin, în interceptările existente la dosarul întocmit de DNA regăsindu-se discuții în care Duicu se laudă cu aranjamentele făcute la București chiar din biroul premierului Ponta.

„Baronii îl plesnesc de nu se vede”

Traian Băsescu a comentat aseară decizia premierului şi a spus că nu a auzit ca vreun alt premier "să se fi retras în buncărul de la Ministerul Apărării". "Victor Viorel are o problemă de nervi, a cedat nervos, i se pare că numai Armata îl mai poate apăra de furia baronilor", a spus Băsescu. "La Palatul Victoria, baronii nu pot fi opriţi, şi fac cum făcea Mircea Badea, pe la emisiuni: Mă duc, îl iau şi îl dau de toţi pereţii. Păi voi credeţi că, în faţa unui baron, Victor Viorel e cum e în faţa microfoanelor? Îl plesnesc ăia de nu se vede, îi merg fulgii, nu poate avea obrăznicia pe care o afişează în faţa jurnaliştilor, atunci când e în faţa baronilor", a mai comentat şeful statului.

El a afirmat că premierul a considerat că "la Ministerul Apărării, fiind unitate militară (...) baronii nu au acces să îi spună: Iar ne laşi pe mâna justiţiei, Viorele, ce faci?". "Şi Viorel îi minte şi le spune că după ce pleacă Băsescu rezolvăm problema. Numai că procurorii, judecătorii şi dosarele rămân, cu sau fără mine aici. (...) Aşa că, oricât s-ar ascunde în buncărul de la Ministerul Apărării, nu va scăpa de responsabilitatea pe care şi-a asumat-o, să apere corupţii, pentru că asta a promis partidului, că îi apără de justiţie. În schimb va face ca România să fie privită ca o mare curiozitate, premierul refugiat într-un buncăr, într-o unitate militară, pentru a conduce de acolo Executivul. Este fără precedent în Uniunea Europeană şi arată imaginea unui om care a cedat nervos", a mai spus Băsescu.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: