Primari sancţionaţi de PNL pentru eşecul din alegerile parlamentare

PNL Gorj a găsit vinovaţii pentru eşecul de la alegerile parlamentare! În cadrul şedinţei de la sfârşitul săptămânii trecute, conducerea partidului a demis preşedinţii din 11 organizaţii locale. Printre aceştia se numără şi primarii de la Bumbeşti Jiu şi Ciuperceni. Preşedintele Dan Vâlceanu spune că s-a propus şi excluderea din partid a patru persoane. Tot în aceeaşi şedinţă a fost validată candidatura lui Marcel Romanescu la Primăria Târgu Jiu.

 Preşedinţii din 11 organizaţii locale au fost demişi de conducerea PNL Gorj pentru rezultatul slab la alegerile parlamentare. Este vorba despre preşedinţii din Bumbeşti-Jiu, Padeş, Bîlteni, Ciuperceni, Drăguţeşti, Bolboşi, Ţicleni, Samarineşti, Negomir, Jupâneşti şi Muşeteşti.

Potrivit liderului PNL Gorj, în aceste localităţi vor fi numiţi preşedinţi interimari. „Tot în cadrul aceleaşi şedinţe au fost propuse spre excludere patru persoane, dar s-a luat decizia să fie chemate în cadrul Biroului Permanent Judeţean, viitor, pentru a-şi spune punctul de vedere”, a declarat Dan Vâlceanu. Printre cei sancţionaţi de conducerea PNL Gorj, s-a aflat şi primarul de la Bumbeşti Jiu, Constanin Bobaru. Acesta spune că intenţiona să demisioneze din toate funcţiile de conducere ale partidului. „Am fost la şedinţa de birou, le-am spus că-mi depun demisia din toate structurile de conducere ale PNL Gorj, s-au încins spiritele, iar eu am plecat şi n-am mai apucat să-mi depun demisia. Mi-au luat o povară de pe suflet pentru că eu oricum voiam să demisionez, aşa cum am anunţat în urmă cu o lună. Am spus că plătesc cu funcţiile de conducere insuccesul de la alegerile parlamentare. Rezultatul de la alegeri mi-l asum”, a declarat Constantin Bobaru. Acesta spune că nu va contesta decizia. „Mă voi supune deciziilor colegilor mei din birou şi îmi voi vedea de treburile administrative de la Bumbeşti Jiu. Din fericire, calitatea de primar nu mi-o poate lua nici partidul, nici altcineva, decât cetăţenii care mi-au dat-o. Nu se pune problema să demisionez din PNL, dacă dânşii vor hotărî să-mi ia şi calitatea de membru, cu drag. Nu este niciun fel de problemă, se poate face activitate politică şi în afara Partidului Naţional Liberal”, a precizat Constantin Bobaru.

Vizualizări: 2,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: