Primarul Mazilu, premiat de Petrofac cu 160 de milioane de lei

Angajaţii şi foştii angajaţi ai OMV Petrom au fost premiaţi de către scoţieni cu câte 160 de milioane de lei vechi fiecare. Printre foştii lucrători în domeniul petrolului s-a numărat şi Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti. Edilul şef spune că aceşti bani au venit într-un moment potrivit deoarece salariul său nu depăşeşte suma de 20 de milioane de lei/lună. Ba mai mult, după ce a încasat banii de la scoţieni, Mazilu s-a gândit să-şi doneze salariul în contul Omenia.

OMV Petrom a concesionat zăcămintele de la Ţicleni unui mare lider mondial din industria petrolieră. Firma Petrofac Solutions & Facilities Support SRL din Scoţia a preluat toţi muncitorii Petrom-ului. Potrivit contractului, ce a intrat în vigoare, începând cu această lună, producţia urmează să crească cu cel puţin 50% pe an. Toate aceste detalii au fost discutate atât cu sindicatele cât şi cu autorităţile locale într-o “Şedinţă de bun venit” care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. “În cadrul acestei şedinţe au fost discutate aspecte de protecţie civilă, deszăpezire, contract cu pompierii, situaţia drumurilor etc. Firmei scoţiană nu a făcut externalizări în ceea ce îşi priveşte pe muncitorii, ba mai mult fiecare salariat a primit câte 160 de milioane de lei vechi. Banii au intrat pe card, începând din această săptămână”, a declarat Ion Ilie Ungureanu, primarul oraşului Ţicleni.

Bani bineveniţi pentru primarul Mazilu

Printre cei premiaţi de scoţieni s-a numărat şi primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu. “Am primit suma de 160 de milioane de lei vechi de la Petrofac deoarece am lucrat 22 de ani în domeniul petrolului. Aceşti bani au fost bineveniţi ţinând cont de faptul că salariul meu este de aproximativ 20 de milioane de lei vechi. Cred că voi face o cerere să-mi donez salariu în contul Omenia, măcar aşa ştiu că voi face o pomană”, a declarat primarul Mihai Mazilu. Edilul şef spune că nu a renunţat de tot la ideea de a lucra pentru scoţieni, însă trebuie mai întâi să-şi facă datoria faţă de cei ce l-au ales. “Ideea de a lucra din nou în domeniul petrolului încă mai mocneşte în mintea mea, dar mai întâi am obligaţia morală faţă de cei ce m-au ales. Cei de la Petrofac mă aşteaptă oricând cu braţele deschise”, a declarat Mihai Mazilu.    

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: