Primarul şi vicele din Tismana s-au dat în judecată pentru sporuri

Costel Buzianu, primarul oraşului Tismana, s-a dat în judecată pentru sporul de dificultate. Acesta a fost în procesul pe care l-a câştigat şi reclamant şi pârât, iar acum trebuie să îşi plătească drepturi băneşti reprezentând sporul de dificultate de până la 50% lunar. Exemplul primarul Costel Buzianu l-a urmat şi viceprimarul Marius Seceleanu şi Nicolae Ghinoiu, consilier juridic şi Petru Cotan de la Compartimentul Agricol. Cei care reprezintă oamenii din Tismana şi sunt plătiţi din bani publici dau dovadă de mare tupeu atunci când cer sporuri şi când sunt traşi la răspundere de jurnalişti.

Primarul din Tismana, Costel Buzianu, a câştigat procesul cu primăria, prin care solicita plata sporului de dificultate de 50% pentru perioada cât a fost membru al Comisiei Locale de Fond Funciar Tismana, începând cu 1 ianuarie 2008 şi până în luna aprilie 2011. Bani din sporuri vor băga în buzunar şi viceprimarul Marius Seceleanu, dar şi Petru Cotan şi Nicolae Ghinoiu, instanţa oferindu-le câştig de cauză. Luaţi la întrebări, primarul şi viceprimarul oraşului s-au dovedit a fi foarte ocupaţi cu o serie de şedinţe...probabil la Comisia Fond Funciar.

În timp ce primarul se face că nu aude pentru că este în trafic, viceprimarul Marius Seceleanu, aude, dar se face că nu ştie despre ce este vorba, plus că trebuie să intre în şedinţă. Cu chiu cu vai îşi aminteşte viceprimarul Seceleanu despre ce este vorba, însă nu ştie suma pe care o are de recuperat şi nici perioada. „Nu ştiu despre ce e vorba. Eu nu am solicitat nicio sumă. Dar de unde aţi auzit de acest lucru?”, răspunde viceprimarul. Ba chiar se arată intrigat de întrebările adresate şi i se pare anormal ca tocmai cei din Tismana să fie întrebaţi de jurnalişti despre aceste sporuri. Supărat de situaţie îi acuză pe alţi primari despre care a auzit că au câştigat aceşti bani în instanţă şi ameninţă că nu se mai abonează pe viitor la ziarul Pandurul. Cum este la „curent“ cu toate, vicele voia să taie un abonament oferit gratuit.

Invitat să mai înveţe

A făcut o criză de nervi şi a început să toarne şi despre alţi primari. Numai că nu a nimerit-o. „De ce sunaţi la noi, că nu suntem singurii care am câştigat. Mai sunt şi primari din Padeş şi Câlnic care au câştigat aceste sporuri şi sunt mai multe primării. Este singurul spor care se poate câştiga”, spune nervos acesta şi închide telefonul, motivând că are oameni în audienţă.

Viorel Nicolescu, primarul din Padeş, îi transmite viceprimarului din Tismana să pună mâna pe carte dacă nu ştie să răspundă la întrebări.

„Eu nu am dat în judecată pentru aşa ceva. Viceprimarul din Tismana să înveţe să vorbească în numele instituţiei lui, nu în numele altora. Dacă nu ştie să răspundă la întrebări să pună mâna pe carte şi să se uite peste lege. Ei când nu ştiu ce să facă dau vina pe alţii!”, răspunde Viorel Nicolescu primarul din Padeş.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: