Primele containere subterane, în funcţiune la Târgu Jiu

Gata cu deşeurile urât mirositoare din jurul containerelor de gunoi! În municipiul Târgu Jiu au fost puse în funcţiune primele 20 de platforme subterane pentru colectarea resturilor menajare în diverse puncte ale oraşului. Conducerea Polaris anunţă înfiinţarea altor câteva zeci de astfel de containere până la finalul anului viitor. Pentru câteva zile, angajaţii societăţii de colectare a deşeurilor vor sta lângă containere pentru a le explica cetăţenilor cum funcţionează sistemul.

Primele platforme subterane au fost realizate în zonele: Spitalului 700, Lotrului, Debarcader, Griviţa, Gară şi Piaţa Mică, Republicii, Plopilor, Teilor, Castanilor şi Abator.  Până anul viitor vor fi puse în funcţiune 60 de astfel de platforme subterane la nivelul municipiului Târgu Jiu. Vor exista numai avantaje pentru cetăţeni, spun reprezentanţii societăţii Polaris care a implementat noul sistem. „S-a realizat această investiţie cu scopul bine definit, drumul spre civilizaţia europeană, spre normele europene, aşa cum toată lumea a văzut probabil. Această modalitate de a colecta deşeurile de la cetăţeni are unele avantaje esenţiale. Se va obtura emisia de mirosuri neplăcute, accesul insectelor mai ales pe timp de vară şi, nu în ultimul rând, accesul căutătorilor în deşeuri: câini, pisici şi oameni. După ce se vor umple aceste containere cu deşeuri, autospeciala are un sistem de cuplare la instalaţia hidraulică a platformei, care o ridică spre a scoate containerele de deşeuri, ca apoi să fie descărcate în autogunoieră”, a precizat Radu Virgil, director tehnic la Polaris M.Holding Constanţa.

Primarul Cârciumaru: Avem ce nu au multe oraşe

Autorităţile locale din Târgu Jiu se mândresc cu noul sistem de preluare a deşeurilor menajere. „Este o investiţie îndrăzneaţă şi pot să spun că, prin această realizare, în procent de 99% am încheiat un program în ceea ce priveşte modernizarea activităţii de salubritate din oraşul nostru. Avem ce nu au multe oraşe, un depozit ecologic, o activitate modernă prin dotările pe care le avem în ceea ce priveşte ridicare şi transportul către depozitul ecologic a gunoiului menajer şi prin această realizare avem o investiţie foarte modernă, este unicat în România, este pentru prima dată când se realizează o asemenea investiţie prin platformele subterane pentru preluarea gunoiului de la cetăţeni”, a spus primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.  

noile_platforme_subterane_zona_Abator

Fără costuri în plus pentru cetăţeni

Conducerea Polaris spune că cetăţenii nu vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar datorită implementării acestui sistem. „Noi sperăm că anul viitor să le terminăm şi pe restul 40, avem termen până în 2015. Acesta este viitorul sistemului de salubrizare din municipiul Târgu Jiu, în punctul în care îşi desfăşoară Polaris activitatea, Târgu Jiu este primul punct de lucru unde s-a mers pe acest sistem de colectare. În perioada următoare o să avem oameni care o să stea lângă aceste recipiente, pentru a învăţa locatarii din cartiere cum să le folosească, astfel încât să nu le strice sau să le uzeze. Tariful populaţiei nu va fi influenţat de această investiţie”, a declarat Luis Popa, directorul societăţii Polaris.

Investiţia de realizare a platformelor subterane în municipiul Târgu Jiu se ridică la circa 700 mii euro.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: