PSD Gorj, candidaţi surpriză în mai multe localităţi

Partidul Social Democrat (PSD) Gorj a lansat alți opt candidați în comunele în care nu au primari în funcție. Social democrații s-au decis și asupra candidaturilor în două dintre orașe. Este vorba de Bumbești Jiu și Târgu Cărbunești. Cei care speră să ajungă în funcția de primar sunt consilieri locali sau foști viceprimari în localitățile în care candidează. Surprinzător, la Băleşti nu candidează primarul şi viceprimarul în funcţie, ambii pesedişti.

Social democrații și-au anunțat candidații în două orașe unde primarii liberali sunt greu de îndepărtat. Astfel la Cărbunești a fost aruncat în luptă Dănuț Birău împotriva primarului Mihai Mazilu, în timp ce la Bumbești Jiu va candida profesorul Dănuț Lupulescu, împotriva primarului Constantin Bobaru. ”Sunt profesor în cadrul Colegiului Național ”Mihai Viteazu” din Bumbești Jiu și candidez pentru funcția de primar. Trebuie să precizez că orașul Bumbești Jiu a devenit un oraș monoindustrial unde trebuie să punem în valoare ceea ce ne reprezintă, și mă refer aici la vestigiile istorice de pe raza localității”, a spus Dănuț Lupulescu, candidat PSD la Bumbești Jiu.
La Câlnic și-a anunțat candidatura Grigore Cucu, care a și spus de altfel că nu prea are ce să-i reproșeze actualului primar liberal. ”M-am decis să candidez la Câlnic chiar dacă nu mai sunt multe lucruri de făcut, majoritatea proiectelor legate de apă, canalizare, sunt în fază avansată”, a spus Grigore Cucu, candidatul PSD la Câlnic.
La Padeș a fost anunțat economistul Ion Bengescu, care l-a avut alături pe Mihai Argintaru, șeful organizației de la Padeș. La Bîlteni va candida Pompiliu Păunescu iar la Bălești va candida Vasile Cârstea, deşi primarul Paicu şi viceprimarul Stolojanu sunt social-democraţi.
PSD Gorj a pierdut primarul în funcție de la Crasna, Aurel Vamvu candidând din partea PNL în acest an. În locul lui, social democrații au desemnat un fost pepededist, pe Cristian Georgescu. Interesant este și candidatul PSD de la Arcani. Barbu Giurgiulescu are 68 de ani și vrea în primul rând să rezolve problemele funciare ale localității. PSD Gorj a anunțat că marțea viitoare va prezenta ultima serie de candidați la primăriile din Gorj după care va avea loc lansarea oficială a candidaturilor.

Galerie foto




Vizualizări: 3,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: