PSD la Turburea: cheltuieli mici, rezultate proaste

Pesediştii s-au lăudat ieri în conferinţa de presă că au cheltuit puţini bani pentru campania electorală de la Turburea. Puţini sau mulţi, oricum cei 2.000 de lei au fost cheltuiţi degeaba, candidatul PSD Teodor Iloiu neintrând nici măcar în turul II. PD-L a raportat cheltuieli de 6.000 de lei în primul tur şi 2.500 de lei la al doilea scrutin, dar candidatul democrat-liberal a câştigat mandatul de primar.

PSD Gorj a cheltuit pentru alegerile de la Turburea circa 2000 de lei, în timp ce PDL, al cărui candidat a câştigat scrutinul pentru postul de primar, a folosit o sumă de patru ori mai mare. Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, consilierul judeţean Ciprian Florescu, a menţionat că partidul său a folosit mai puţin de 2000 de lei în campania în urma căreia Teodor Iloiu s-a clasat pe locul trei, având aproape acelaşi număr de voturi cu candidatul conservatorilor. Florescu afirmă că Iloiu nu a cheltuit niciun leu din buzunarul său, purtătorul de cuvânt spunând că banii au fost donaţi de liderii organizaţiei judeţene şi au fost folosiţi pentru afişe şi ziare de campanie. "Aceasta este fabuloasa sumă pe care noi am cheltuit-o la Turburea, 1948 de lei. N-am avut bani pentru şepci, găleţi, iar pentru prezidenţiale lucrurile vor fi diferite pentru că activitatea va fi coordonată de la nivel central şi ne aşteptăm să primim materiale de propagandă", spune Florescu.

Bârcă a câştigat din poziţia de outsider

Preşedintele PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, afirmă că nu crede că PSD a cheltuit doar banii respectivi, oricât de săracă ar încerca să pară organizaţia. Democrat-liberalul afirmă că filiala pe care o conduce a folosit în primul tur al alegerilor de la Turburea suma de circa 6000 de lei, iar în turul doi suma de 2500 de lei. Banii au fost daţi pe afişe electorale, bannere şi alte materiale de propagandă, fiind raportate la Autoritatea Electorală Permanentă, conform prevederilor legale. "Nu cred că cei de la PSD au cheltuit doar atât pentru că suma este foarte mică, iar dacă a fost doar atât nu pot decât să cred că nu şi-au ajutat propriul candidat. Noi am avut o campanie decentă, ne-am bazat pe dialogul din poartă în poartă cu cetăţenii, iar candidatul nostru a reuşit să convingă prin promisiunile şi programul pe care şi l-a asumat", afirmă liderul democrat-liberalilor din judeţ.

Candidatul PDL, Ion Bârcă, a câştigat alegerile de la Turburea, deşi, iniţial, era cotat cu şanse reduse pentru o victorie, el reuşind ca în turul doi să o devanseze pe candidata PNL, Daniela Ursulescu, care era considerată favorita competiţiei electorale şi posibilă câştigătoare încă din primul tur.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: