„Referendum” la Tismana: Gaze sau asfalt?

Localnicii din Tismana sunt întrebaţi dacă vor să aibă gaze la poartă. Pentru că preţul lemnelor de foc a explodat în ultima perioadă, primarul Marian Slivilescu este dispus să renunţe la alte investiţii şi să aducă alimentarea cu gaze în oraşul pe care îl conduce. Investiţia ar putea fi gata abia peste câţiva ani şi realizată din bani de la bugetul local.

Tabelele au plecat deja spre localnici. Oamenii sunt întrebaţi dacă preferă gaze sau asfaltarea unor uliţe. „Suntem după o perioadă de un an şi jumătate în care preţul lemnelor aproape că s-a dublat în situaţia de a consulta populaţia şi avem tabele prin localitate asupra oportunităţii introducerii gazelor în localitate. Noi vom întocmi un studiu de oportunitate în prima şedinţă de Consiliu Local şi vom începe demersurile pentru realizarea documentaţiei pentru a obţine o staţie de predare a gazelor în localitatea noastră. Până acum, am avut numai de pierdut de pe urma statutului urban”, a explicat primarul oraşului Tismana, Marian Slivilescu.

Cele mai mari cheltuieli le va suporta Primăria Tismana, urmând ca fiecare proprietar să plătească pentru conducta de la poartă până în casa acestuia.

În cazul în care oamenii vor fi de acord, investiţia s-ar putea întinde pe câţiva ani. „În ceea ce priveşte costurile, vom suporta conducta stradală, populaţia va suporta conducta de la limita proprietăţii spre consumatorul casnic. Costurile sunt la 280 de mii de lei kilometrul. Ne vom restrânge de la alte activităţi şi investiţii şi vom trece la realizarea acestei investiţii. Dacă oamenii îşi doresc acest lucru şi sunt dispuşi să renunţe la asfaltarea unei uliţe ori la alte investiţii, vom face. Este vorba despre 35 de kilometri de conductă în Tismana. Se poate realiza etapizat, în mai mulţi ani, până la ultima uliţă, din bugetul local”, a mai spus Slivilescu.

Vizualizări: 2,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: