Romanescu, despre angajarea casei de avocatură: Voi cere un aviz de legalitate

Primarul Marcel Romanescu vrea să conteste hotărârea consilierilor municipali prin care s-a decis angajarea unei case de avocatură care să reprezinte Primăria Târgu Jiu în procesul cu ANAF, aflat pe rolul Curții de Apel Craiova. Romanescu vrea să ceară clarificări și de la juriștii Prefecturii.

„Eu am luat la cunoștință de raportul ANAF. Instanța va decide dacă raportul sau controlul este legal sau nu. Eu am spus din start că nu sunt de acord cu angajarea casei de avocatură. Trebuie să respect hotărârile de Consiliu Local. Voi cere un aviz de legalitate asupra acestei hotărâri. Dacă mi se va transmite că hotărârea este legală, nu voi face altceva decât să o pun în aplicare”, a declarat Romanescu.

Deși ANAF a constatat un prejudiciu de aproximativ trei milioane de lei, banii nu pot fi recuperați de la cei trei directori și de la fostul primar Florin Cârciumaru decât după pronunțarea instanței. „Recuperarea prejudiciului se face în momentul în care vom avea o hotărâre definitivă. Eu am emis dispoziții de imputare. Acestea pot fi puse în aplicare doar după ce se termină procesul care este pe rolul instanței”, a mai explicat primarul.

Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: