Salată de sfeclă roșie crudă cu mere și morcovi

Salata de sfeclă roșie crudă are un gust bun și este plină de vitamine și nutrienți. O puteți servi chiar și ca pe o garnitură este foarte sățioasă și se face doar în câteva minute.

Salata de sfeclă crudă are un gust bun dar este și plină de vitamine, fiind foarte sățioasă. O puteți servi chiar și ca pe o garnitură iar partea bună este că se face în doar câteva minute.

Mâncărurile preparate cu sfeclă fiartă sunt mai cunoscute, dar nu uitați că puteți consuma sfecla și crudă. Cea proaspătă este crocantă, suculentă, dulce și reprezintă o bază excelentă pentru salată. De asemenea, este foarte hrănitoare și plină de fibre.

Când preparați sfecla, rețineți întotdeauna că pătează tot ce atinge. Vă va păta mâinile și nici măcar nu trebuie să vă treacă prin minte să folosiți tocătorul cel nou, deoarece va rămâne pătat.

Spălați sfecla și este foarte important să o spălați bine înainte de a o folosi pentru salată, întrucât crește în sol nisipos și poate avea coaja destul de murdară. O puteți freca bine cu un burete sau cu o perie de legume sub jet de apă, asta fiind cea mai bună modalitate de a înlătura pământul de pe sfecla roșie.

Coaja de sfeclă este comestibilă, dar nu oferă o senzație prea plăcută la gust. Dacă aveți sfeclă mică și foarte proaspătă abia culeasă din grădină, ați putea lăsa coaja. În rest, vă recomandăm să curățați întotdeauna sfecla înainte de a o servi.

Coaja de sfeclă este destul de subțire, așa că o puteți curăța exact așa cum ați curăța cartofii cu un cuțit mic sau cu un curățător de legume.

Sfecla este o legumă foarte densă, așa că atunci când faceți o salată de sfeclă crudă, este mai bine să o mărunțiți sau să o spiralați. Mărunțirea sfeclei cu mâna este posibilă, dar necesită ceva efort. De asemenea, nu se va rupe uniform, iar sucul de sfeclă s-ar putea împrăștia peste tot. Dacă aveți un robot de bucătărie cu lamă de tocat, este indicat să îl folositi pentru a toca sfecla.

Ingrediente

    o sfeclă medie, mărunțită sau spiralată

    3 morcovi medii, mărunțiți sau spiralați

    un pumn de pătrunjel

    suc de la 1/2 lămâie

    1 măr, tăiat cubulețe

    60 grame de semințe de dovleac, crude

    3 linguri de ulei de măsline

    2 linguri de oțet balsamic

    sare după gust (opțional)

Mod de preparare:

Puneți sfecla mărunțită, morcovii și pătrunjelul într-un castron de salată. Tăiați mărul în cuburi mici. Apoi, puneți mărul tăiat cubulețe într-un castron mic și turnați peste el sucul de lămâie. Amestecați pentru a fi sigur că toate bucățile sunt acoperite cu suc de lămâie și apoi se adaugă peste sfeclă.

Presărați semințele de dovleac iar după aceea turnați uleiul de măsline și oțetul balsamic. Se amestecă pentru a combina și asezonați cu sare dacă este necesar.

Vizualizări: 14,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: