Se caută soluţii pentru plata inspectorilor sociali din minerit!

Probleme cu banii la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME)! În ultimele zile au avut loc mai multe discuţii referitoare la modul de salarizare al inspectorilor sociali. Tăierea cotei de 6,5-7,5 la mie din fondul de salarii a „dezechilibrat“ bugetul sindicatelor şi se caută soluţii pentru plata sindicaliştilor. Subiectul nu este încă foarte clar, dar cert este că vor fi persoane care se vor întoarce la CEO  şi vor desfăşura un număr de zile de muncă sindicală.

În Complexul Energetic Oltenia există un număr de 38 de inspectori sociali, care sunt puşi în funcţie de administraţie, la propunerea sindicatelor, şi care sunt plătiţi de companie. Prim-vicepreşedintele FNME Ion Ruşeţ confirmă discuţiile pe această temă şi spune că sunt 38 de inspectori sociali, 36 de la FNME şi 2 de la Sindicatul Petrom. Inspectori sociali sunt numiţi doar cei care pot face dovada că au minim 500 de membri în sindicat.

Pe de altă parte, mai sunt 14 persoane pentru care la acest moment sunt căutate soluţii pentru că bugetul FNME nu mai poate suporta salarii cuprinse între 2.900 şi 7.700 de lei pe lună, sume prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. Cei care sunt acum pe statul de plată al Federaţiei au contractul de muncă suspendat la complex.

În această situaţie, liderul de sindicat de la Berbeşti, Ilie Păunescu, s-ar putea întoarce la serviciu. „Eu am contractul de muncă suspendat de foarte mulţi ani şi sunt plătit de federaţie, iar în această situaţie sunt mai mulţi. Salariul meu de acum este cu 400 de lei mai puţin decât aveam în 1989. 4400 de lei. Nu este nicio problemă, mă întorc la locul de muncă şi facem acele zile de muncă sindicală prevăzute în lege“, a declarat Păunescu.

LEAFĂ

Printre cei care-şi primesc leafa de la Federaţia Naţională Mine Energie se numără şi Constantin Mitrescu, Gheorghe Etăgan, Ion Ruşeţ, Cristea Fluerătoru, Viorel Temelescu şi chiar şeful federaţiei, Marin Condescu.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: