Sentință cu „deja vu” pentru Moșoiu și Modroiu

Au așteptat câțiva ani de zile ca să primească un nou verdict din partea Judecătoriei Târgu Jiu și la finalul săptămânii trecute au primit același verdict pe care instanța l-a mai dat cu ceva vreme în urmă.

Foștii primari de la Drăguțești, Ion Modroiu și Vasile Moșoiu, au aflat la sfârșitul zilei de vineri ceea ce instanța trebuia să pronunțe încă de miercuri. În ziua respectivă, judecătorul Sorin Pătrulescu și-a mai luat un răgaz de 24 de ore pentru a pronunța verdictul, dar nici joi nu a fost posibilă pronunțarea unei sentințe. De abia vineri a fost aflat verdictul, care însă nu prea aduce nicio noutate față de un altul pronunțat anterior tot la Judecătoria Târgu Jiu de un alt complet. Verdictul respectiv a fost contestat atunci la Curtea de Apel Craiova, care a trimis dosarul spre rejudecare la Târgu Jiu și așa s-a ajuns ca un dosar înaintat instanței în 2012 să aibă parte de o sentință pe fond de abia acum, faptele judecate producându-se cu un deceniu în urmă.

Condamnările

Condamnat cu suspendare în trecut într-un alt dosar, Vasile Moșoiu a primit acum o amendă administrativă de 1000 de lei, care se va înscrie însă în cazierul judiciar al inculpatului, după cum a decis instanța. Pedeapsa este dată după ce fostul primar a achitat prejudiciul de peste 43.000 de lei ce i-a fost imputat de anchetatori. Ceilalți inculpați, Ion Modroiu, precum și omul de afaceri Valentin Frunză și dirigintele de șantier Nicolae Isar (condamnat și în dosarul „Peștișani”) au primit și ei același gen de pedepse care a mai fost dispus odată împotriva lor și care a fost contestat la Curtea de Apel Craiova. „Condamnă pe inculpatul Modroiu Ion, la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată (3 acte materiale). (…) dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 2 ani închisoare, pe un termen de încercare de 4 ani. (…) Condamnă pe inculpatul Isar Nicolae, la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată (3 acte materiale). (…) Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 2 ani închisoare, pe un termen de încercare de 4 ani. (…) Condamnă pe inculpatul Frunză Valentin la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată (3 acte materiale). (…) Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 2 ani închisoare, pe un termen de încercare de 4 ani”, a hotărât judecătorul de caz.

Fiecăruia din cei trei inculpați i-a fost aplicată și o interdicție ca timp de un an de zile după executarea pedepsei să nu aibă voie să ocupe funcția din care a comis infracțiunea pentru care a fost dată condamnarea de acum. Sentința îi obligă pe toți trei și la plata unor despăgubiri de peste 251.000 de lei către Primăria Drăguțești. În plus, fiecare trebuie să mai suporte câte 2000 de lei cheltuieli judiciare către statul român. Sentința nu este una definitivă și, cel mai probabil, va fi contestată, ceea ce face ca dosarul să ajungă din toamnă din nou la Curtea de Apel Craiova, până la pronunțarea unei sentințe definitive mai fiind o cale destul de lungă.

Galerie foto


Vizualizări: 2,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: