Şoferii gorjeni au protestat din cauza preţului la carburanţi

Zeci de şoferi din Târgu Jiu s-au adunat aseară în parcarea supermarketului INTEREX, de unde au pornit un marş de protest împotriva scumpirii carburanţilor. Aceştia au plecat în coloană spre toate benzinăriile din oraş, unde de asemenea şi-au manifestat nemulţumirea. Din parcarea supermarketului, şoferii au plecat la benzinăriile din Târgu Jiu, unde au alimentat de un leu sau doi. Unele benzinării au închis însă pompele, împiedicând astfel şoferii să-şi alimenteze maşinile, pornindu-le abia după plecarea lor.

Peste 40 de şoferi din Târgu Jiu, nemulţumiţi de preţul carburanţilor, au protestat aseară prin oraş. Aceştia s-au adunat în parcarea supermarketului INTEREX, de unde au plecat cu zeci de maşini prin mai multe benzinării din oraş. Oamenii se plâng de faptul că în anul 2010 preţul combustibililor a crescut foarte mult, iar autorităţile anunţă noi scumpiri ale benzinei şi ale motorinei în perioada care urmează. „Nu-mi mai vine să plec de acasă cu maşina. În fiecare zi, am făcut un calcul, alimentez de cel puţin 10 lei. Asta înseamnă minim 300 de lei pe lună, iar eu am un salariu minim pe economie. Ei scumpesc benzina şi motorina ca în alte ţări europene, dar nu se gândesc la cât câştigă ăia şi care sunt salariile la noi. Sper să fim luaţi în seamă şi să stopeze scumpirile”, susţine un şofer.

În cazul în care aceste scumpiri nu se vor opri, şoferii ameninţă că îşi vor alege o zi în care nimeni nu-şi va alimenta maşina, iar atunci poate benzinarii îşi vor da seama cât pierd.

Acţiuni similare au avut loc în mai multe oraşe din ţară.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: