Sute de gorjeni s-au întors acasă tot şomeri după bursa locurilor de muncă

Circa 700 de oameni s-au înghesuit vineri la uşa Casei de Cultură a Sindicatelor în speranţa că vor găsi un loc de muncă. S-au întors însă tot şomeri după ce au aşteptat ore în şir la coadă pentru că angajatorii fie aveau cerinţe prea mari, fie gorjenii nu aveau calificările necesare. Opt deţinuţi au participat şi ei pentru prima dată la bursa locurilor de muncă, deşi mai au cel puţin 12 luni de detenţie.

Sutele de oameni care au participat vineri la Bursa generală a locurilor de muncă au rămas şi de data aceasta cu un gust amar. Au îndurat ore în şir cozi infernale şi înghesuială pentru a vedea măcar ofertele angajatorilor prezenţi oricum în număr foarte mic. „Am venit să văd dacă găsesc ceva de muncă. Nu mai lucrez de doi ani, am fost disponibilizat din petrol. Am doi copii şi mi-a fost foarte greu să găsesc ceva în timpul ăsta. Am pus câteva CV-uri dar sunt slabe şanse”, a declarat Dumitru Văcaru de 36 de ani.

Alţii s-au prezentat la bursa locurilor de muncă pentru că s-au săturat să mai muncească fără forme legale. Sunt hotărâţi să muncească legal chiar dacă locurile de muncă oferite nu au fost tocmai pe placul lor. „De două luni de zile nu mai lucrez, acum sunt şomer. Am lucrat la negru dar acum nici la negru nu se mai poate şi nici nu mai vreau. Bursa asta este singura speranţă pe care o mai am, încă nu am găsit nimic dar mai caut”, a declarat Florică Barbonie, de 42 de ani.

Peste 500 de posturi

Cele mai multe locuri de muncă prezente la bursă au fost cele de confecţioner îmbrăcăminte însă ca de fiecare dată nu au lipsit nici cele de fierar, betonist, electrician, agent de asigurări, manager restaurant, lucrător în comerţ. Angajatorii au primit zeci de CV-uri însă alegerea va fi făcută după o verificare atentă. „Suntem o societate care oferă locuri de muncă în construcţii adică fierar, betonist, zidar, tencuitor. Am primit până acum în jur de cinci CV-uri însă ne aşteptam să primim foarte multe pentru că e foarte mare înghesuială afară”, a declarat un angajator.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj spun că se aşteptau la o prezenţă atât de mare la bursă având în vedere condiţiile actuale de pe piaţa muncii. „În sală sunt 32 de angajatori prezenţi, ca şi participanţi pot să spun că suntem mulţumiţi, cred că sunt 600-700 de participanţi. Noi le-am repartizat CV-uri să şi le completeze, alţii au venit cu ele deja pregătite. Sunt oferite 517 locuri de muncă, cele mai multe pentru confecţioner textile, barman, ospătar şi muncitori necalificaţi”, a declarat Romeo Chiriac, şef birou formare profesională din cadrul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: