Taxa de partajare a conturilor Netflix va fi impusă și în România

Dacă până acum Românii au putut partaja contul de Netflix cu alte persoane, în curând vor trebui să plătească o taxă lunară de 3 euro pe lună pentru fiecare utilizator suplimentar. Netflix a început să trimită notificări utilizatorilor din România prin care îi anunţă pe aceştia că intră în vigoare aşa-numită taxă de account sharing.

În România, această taxă va fi de 3 euro pe lună pentru fiecare utilizator suplimentar. Practic, posesorul unui cont la care oferă acces altor trei persoane trebuie să plătească 9 euro în plus pe lună.

După o primă fază în care taxa de partajare a fost implementată într-un număr redus de ţări, Netflix extinde acum aplicarea acesteia la nivelul unui număr mai mare de ţări.

Efectele negative ale acestei măsuri au început deja să se vadă. De exemplu, în primul trimestru al anului se estimează că peste 1 milion de conturi au fost dezactivate în Spania după introducerea taxei.

După perioada de câteva luni când a studiat aplicarea măsurii în câteva piețe de test, Netflix a anunțat la final de aprilie că începând cel mai probabil din luna iulie 2023 nu va mai permite utilizatorilor să partajeze parolele.

Pentru România nu este clară data de la care se vor aplica noile interdicții de partajare a parolei, dar e foarte posibil ca acestea să fie implementate în țara noastră începând chiar cu această vară sau, cel mai târziu, din toamnă.

De precizat că și în prezent Netflix limitează numărul de dispozitive care pot accesa simultan un cont, în funcție de planul tarifar ales. În România, abonamentul care permite vizionarea de pe orice telefon, tabletă, computer sau televizor costă 11,99 euro pe lună.

Compania americană încearcă în acest fel să-şi crească veniturile, după ce, în anii trecuţi, beneficia de creşterea în popularitate tocmai prin partajarea conturilor.

Vizualizări: 765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: