Terasa construită ilegal pe Calea Eroilor, desființată. Polițiștii fac verificări

După ce a fost sesizată Poliția și la presiunile mass-media, terasa ridicată ilegal în apropierea Porții Sărutului din Târgu Jiu a fost demolată. Nu oricum, ci la miezul nopții. Localul Irish Pub îi aparține chiar fratelui șefului de la Poliția Locală Târgu Jiu, Florin Urdea. Chiar polițiștii locali au primit sarcină de la primarul Marcel Romanescu să atenționeze proprietarul că terasa trebuie demolată.

„La sesizarea oamenilor din presă și, în urma articolelor, ne-am sesizat. Am văzut aspectele legate de acel club vizavi de Parcul Central, i-am rugat, prin reprezentanții noștri de la Poliția Locală, să respecte legea. După cum vedem, s-au conformat. Am o rugăminte către toți cei care dețin astfel de spații, să facă toate demersurile pentru a-și obține toate avizele impuse de lege”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

În acest sens, și Direcția pentru Cultură Gorj s-a autosesizat și a depus o plângere la Poliție. Sesizarea a ajuns la poliție joi dimineață. Oamenii legii au anunțat că fac verificări în acestă speță. „Poliția face verificări privind aspectele sesizate de Direcția de Cultură. În funcție de verificări și de rezultatul acestora, se aplică măsurile legale. Putem să le aplicăm noi, dacă e mai grav, ori le aplică primăria, conform competențelor”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

Săli de jocuri de noroc și saloane, pe Axa Brâncuși

Pe Axa care leagă Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinită nu se pot face construcții fără avizele de la Direcția pentru Cultură și de la Primăria Târgu Jiu. Marele sculptor Constantin Brâncuși și-a dorit ca acest traseu să devină unul inițiatic și cultural. În prezent, pe Axa Brâncuși se află mai multe terase, magazine, saloane de înfrumusețare sau săli de jocuri de noroc.

Vizualizări: 1,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: