Tort de casă cu spumă de iaurt și piersici

Ingrediente necesare pentru blat:

· 120 g biscuiți Petit Beurre

· 80 g unt

Ingrediente necesare pentru spuma de iaurt:

· 200 ml smântână pentru frișcă 30-33%

· 250 g iaurt grecesc (sau smântână fermentată)

· 25 g zahăr pudră

· 60 g lapte condensat

· 12 foi gelatină

· 600 g piersici sau nectarine

Ingrediente necesare pentru decor:

· 150 ml smântână pentru frișcă 30-33%

· 25 g zahăr pudră

· Jumătate de piersică

Pentru ingredientele de mai sus am folosit o tavă rotundă, de 18 cm

Mod de preparare: Pentru blat, măcinăm biscuiții cu blenderul, adăugăm untul topit și ușor răcit și mixăm din nou. Transferăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și formăm un blat uniform, cu ajutorul unui pahar. Dăm tava la frigider.

Pentru spumă, începem prin a curăța piersicile de coajă și de sâmburi după care le tăiem în cubulețe. Pasăm 150 de grame de piersici cu blenderul. Într-un bol separat, acoperim foile de gelatină cu apă rece și le lăsăm deoparte, să se hidrateze.

Mixăm smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă de la frigider) până obținem vârfuri moi. Adăugăm și iaurtul grecesc, zahărul pudră, laptele condensat, piureul de piersici și mixăm până la omogenizare cu mixerul la viteză mică.

Scoatem foile de gelatină din apă și le transferăm într-o cratiță cu fundul gros. Le topim pe foc mic, amestecând continuu. Avem mare grijă să nu ajungă la punctul de fierbere.

Adăugăm gelatina topită în compoziția cu piersici și iaurt și mixăm până la omogenizare, la viteză mică. Încorporăm și cubulețele de piersici și transferăm compoziția în tavă. Uniformizăm și dăm tortul la frigider minim 4 ore.

Ulterior, îndepărtăm inelul tăvii și hârtia de copt și decorăm tortul cu frișcă (smântâna pentru frișcă mixată împreună cu zahărul pudră) și cu feliuțe de piersici.

Vizualizări: 1,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: