Trucul care te scapă de mirosurile urâte de la canalizare

Instalațiile sanitare mai vechi pot fi cauza mirosurilor urâte de la canalizare iar acestea apar atunci când lipsește apa circulantă. Gospodinele au descoperit câteva trucuri geniale folosind remedii naturale pentru a scăpa de izurile înțepătoare de canalizare din baie sau bucătărie.

Mirosurile înțepătoare de la canalizare pot dispărea şi fără prea multe produse chimice specifice acestei operaţiuni, dacă folosim câteva ingrediente pe care le avem chiar la noi în gospodărie.

Se ştie deja faptul că, cel mai cunoscut truc este bicarbonatul de sodiu și oțetul, care fac minuni inclusiv pentru a neutraliza izurile neplăcute din canalizare. De asemenea, poți face un amestec din 100 de grame de sare grunjoasă și 100 de grame de acid citric, pe care le vei amesteca și turna în canalizare iar după câteva ore, mirosul urât va dispărea. Un alt ingredient pe care-l poți folosi pentru a igieniza canalizarea de la baie sau bucătărie, în afară de oțet și bicarbonat de sodiu, este să pui apa clocotită și un pumn de sare. După câteva ore, vei scăpa, cu siguranță, de izurile din scurgere.

Atunci când chiuveta de la bucătărie provoacă anumite mirosuri neplăcute, cauza principală ar putea fi resturile de mâncare rămase în țevi. În acest caz, tot ce trebuie să faceți este să luați o cană de apă clocotită și să o amestecați cu detergent de vase.

Turnați lichidul în scurgere și lăsați să acționeze aproximativ treizeci de minute. Detergentul de vase și apa ar trebui să elimine resturile iar soluția va parfuma canalizarea.

Vizualizări: 1,708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: