Turte de dovlecei pentru micul dejun

Turtele de dovlecei sunt foarte uşor de preparat şi sunt delicioase pentru micul dejun. Aceste turte pot fi pregătite acasă, foarte simplu și destul de rapid şi chiar puteți să înlocuiți pâinea cu aceste turte.

Turtele de dovlecei se prepară foarte uşor şi se coc în tigaie.

Ingrediente:

-300 g de dovlecei;

-300 g de făină de grâu;

-sare după gust;

-1 linguriță de praf de copt;

-cimbru (oregano, busuioc) la dorință;

-40-50 ml de zeamă de la dovlecei;

-2 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare: Dați prin răzătoare un dovlecel, dacă folosiți dovlecel tânăr, atunci folosiți și coaja; dacă dovlecelul este mai matur, atunci îndepărtați coaja și semințele acestuia. Treceți dovlecelul ras direct în sită și condimentați cu sare.

Lăsați pentru 3-4 minute ca zeama să se scurgă. Într-un bol separat adăugați făina, sarea, praful de copt și frunze de cimbru proaspăt dar la fel puteți folosi cimbru uscat, oregrano, busuioc. Amestecați și adăugați dovlecelul stors de zeamă.

Continuați să amestecați cu mâinile pentru a incorpora bine dovlecelul în făină. Turnați zeamă de dovlecel treptat. La final adăugați uleiul și strângeți aluatul într-o bilă. Veți obține un aluat moale, care puțin se lipește de mâini.

Ungeți suprafața de lucru și mâinile cu ulei. Împărțiți aluatul în 4 părți egale și rotunjiți fiecare bilă. Încingeți o tigaie cu puțin ulei şi întindeți aluatul într-o turtă aproximativ de mărimea tigăii. Transferați turta în tigaie și prăjiți la foc mediu.

Apoi o întoarceți pe cealaltă parte și prăjiți până se rumenește. Turtele ies moi, se rup uşor și sunt potrivite în loc de pâine.

Vizualizări: 1,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: