Un fost pandur este în probe la Steaua

Steaua a adus în probe un fost jucător de la Pandurii, mijlocașul gambian în vârstă de 21 de ani Bakary Jaiteh. Africanul are o poveste de viață plină de dramatism și speră să-și găsească liniștea în Ghencea, după ce a mai jucat în România la Târgu Jiu.

Fostul pandur Bakari Jaiteh este refugiat în Europa, după ce, la 14 ani, a traversat Marea Mediterană cu barca și a ajuns în Italia. A fost refugiat în Peninsulă, singur, fără părinți, după ce mama sa a plecat în Senegal, iar tatăl său a murit pe când avea doar 5 ani.

Fotbalistul și-a povestit întreaga viață pentru Telekom Sport, unde a recunoscut că nu-i este ușor să vorbească despre copilăria sa, însă după toată suferința, se părea că soarele a strălucit și în viața sa. Tot ghinionul se transforma în noroc când un scouter de la Lazio Roma l-a remarcat, un an mai târziu după ce a ajuns în Italia, și l-a chemat la club.

Fiind emigrant și neavând acte, nu a putut fi înregistrat pentru meciurile oficiale ale clubului, așa că trei ani a evoluat doar în partide amicale și la antrenamente. „Îmi spuneau mereu că i-aş fi putut ajuta enorm pe teren. Ei mi-au dat porecla de “Gambian Pogba” (Pogba din Gambia). Spuneau că mă asemăn ca stil de joc cu el. Nu regret perioada, cum aş putea? Doar că era atât de frustrant că nu puteam să joc, să arăt ce pot”, a declarata Bakary, pentru Telekom Sport.

După trei ani, Bakary semna primul său contract de profesionist, chiar cu rivala AS Roma. Cu toate acestea, ghinioanele au revenit în viața sa. A ratat o partidă contra Barcelonei, în Liga Campionilor, din cauza cărții verzi, iar din acel punct a urmat declinul. A urmat un împrumut la Foggia, apoi a ajuns în Franța, la amatorii de la Schiltigheim – Liga a 4-a. În octombrie 2020 a semnat cu Pandurii Târgu Jiu, unde a evoluat până în vara acestui an.

Galerie foto



Vizualizări: 528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: