Un milion de lei ca să te laşi de fumat

Gorjenii care vor să beneficieze de tratament pentru a se lăsa de fumat trebuie să plătească o taxă de un milion de lei vechi. Tratamentul în sine ar costa opt milioane, astfel că taxa nu este mare, mai ales că şi ţigările sunt scumpe.

Aproximativ 2.500 de gorjeni au reuşit să se lase fumat după ce au beneficiat de sprijin din partea medicilor prin programul “Stop fumat!”. Reuşita este de 50%, dat fiind faptul că peste 5000 de persoane au încercat să scape de acest viciu. Deşi în luna martie s-a sistat derularea acestui program, din luna octombrie s-a reluat, însă de data aceasta au fost introduse noi condiţii, a precizat Maria Popescu, Medic Primar Pneumolog la Centrul ”Stop Fumat!”, care funcţionează la Dispensarul TBC al Spitalului Judeţean Târgu Jiu. 

Pentru a renunţa de fumat este nevoie de multă voinţă, însă nu toţi o au. Principalele scuze pe care le prezintă fumătorii sunt anturajul şi obişnuinţa. Mulţi încearcă, puţini reuşesc. Este şi cazul lui Paul Pendea, de 42 de ani, din Târgu Jiu, care după nenumărate tentative, a renunţat la a mai încerca. „Fumez de mai bine de 26 de ani. Am încercat să mă las, am luat ceaiuri de câteva milioane, bani mulţi în urmă cu câţiva ani, însă nu am reuşit. Ajunsesem să beau acele ceaiuri la ţigară, în loc de cafea” a spus Paul Pendea.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: