Un primar spune că a strâns bani 15 ani pentru o investiție în comună

Situație incredibilă într-o comună din județul Gorj, acolo unde autoritățile locale au strâns 15 ani bani ca să realizeze un teren de sport în valoare totală de 600.000 de lei. Se întâmplă în comuna Văgiulești, una dintre cele mai sărace primării din județ, unde cu greu se găsesc bani și pentru a face proiecte, iar de cofinanțări nici nu se poate pune problema.

”Nu ne putem plânge că nu avem bani, sau că facem economii, pentru că noi niciodată nu am fost învățați cu bani mulți. Nu facem economii, pur și simplu nu avem bani să ne dezvoltăm”. 

Cam asta este realitatea scoasă la iveală de primarul din comuna Văgiulești, Constantin Pârjol. În timp ce alți colegi organizează evenimente pompoase de zilele comunelor, sau fac tot felul de investiții ca să crească nivelul de trai al cetățenilor, aici sunt bani pentru strictul necesar.

De exemplu, autoritățile au reușit în 15 ani să strângă bani pentru un teren de fotbal realizat de bugetul local. ”Nu avem bani să facem proiecte, că nu avem fonduri să plătim studiile de fezabilitate, ca să nu mai spus că nu am avea cu ce să asigurăm cofinanțările. Pentru cofinanțarea de la canalizare am strâns 3 ani banii. Ca să vă dau un exemplu, am făcut de la bugetul local un teren de fotbal în satul Covrigi. Ne-a costat 600.000 de lei, bani pe care ne chinuim să-i strângem de 15 ani. E plin tot timpul și acum vor și cetățenii din satul Văgiulești să aibă teren, dar cu ce bani. Noi nu avem decât fonduri proprii, nu redevențe, nu impozite. Așa ne chinuim”, a declarat primarul Constantin Pârjol.

În încercarea de a face rost de bani măcar pentru infrastructură, de abia s-au găsit bani pentru actualizarea unor proiecte făcute cu ani în urmă pentru care nu s-a obținut finanțare la vremea respectivă. ”Noi nu putem dezvolta comuna dacă nu suntem susținuți financiar. Nu avem bani nici măcar să facem studii de fezabilitate ca să depunem proiecte. Pentru drumuri am avut niște proiecte de acum 4-5 ani pe care le-am actualizat. Efectiv nu avem bani nici să facem proiecte ca să sperăm să avem șansa la vreo finanțare”, a mai spus primarul din Văgiulești.

Vizualizări: 1,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: