Un reputat medic din Târgu Jiu susține scoaterea malpraxisului din sfera penalului

Un articol publicat în presa centrală, despre scoaterea malpraxisului din sfera penalului, a fost distribuit și comentat de medicul Spitalului de urgență Târgu Jiu, Tatiana Grecu. Medicul a mai avut și altă dată reacții cu privire la situații din sistem. Tatiana Grecu a fost decorată de președintele României pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă în creșterea calității actului medical în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19. E a fost coordonatorul Compartimentului ATI COVID. 


Medicul a primit distincția Ordinul „Meritul Sanitar”.  

Aceasta a scris pe contul său de socializare la acest articol ar fi trebui adăugat și: "Ar  trebui adăugat faptul că deasupra fiecărei cabine de vot sta scris (dar cine sta sa descifreze?!): "Atenție, votul ucide!".

”Una din întrebările pe care orice român care votează trebuie să le-o adreseze celor care le cer voturile trebuie să fie: ce veți face pentru ca medicii să nu mai plece din țară. Motivele pentru care medicii încă mai pleacă din România mai sunt doar două, salariile fiind la un nivel mai ridicat decât în urmă cu șase ani: mafia din sistem care nu le permite să promoveze în carieră pe criterii corecte, de competență și riscul de a ajunge la pușcărie când un pacient le face plângere penală pentru malpraxis.

De frica dosarelor penale, deja medicii români nu mai iau decizii curajoase în beneficiul pacientului, ci preferă să nu-și asume riscul de a da cu subsemnatul și să respecte mot-a-mot protocoalele, de multe ori neactualizate de câțiva ani”, se mai arată în articolul din curentul.ro, iar fraza este preluată și de medicul târgujian.

Galerie foto


Vizualizări: 1,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: