Unde va juca ACS Târgu Jiu cu Miercurea Ciuc? „Ne antrenăm pe unde putem“

Baschetbaliştii de la ACS Târgu Jiu nu ştiu încă unde vor juca meciul cu CSM Miercurea Ciuc, programat de federaţie pentru sâmbătă, 23 februarie, la sala Sporturilor din Târgu Jiu (conform informării oficiale de pe siteul FRBaschet). Este vorba de o partidă restanţă care s-a reprogramat din luna ianuarie din cauza epidemiei de gripă de la echipă.

Pentru ACS Târgu Jiu urmează în acest week-end cel mai important meci din tot acest sezon. Baschetbaliştii pregătiţi de Claudiu Alionescu întâlnesc sâmbătă, la Târgu Jiu, dar nu se ştie încă în ce sală, pe CSM Miercurea Ciuc, ultima clasată în grupa albastră, într-un meci decisiv pentru păstrarea locului patru în clasament şi accederea în sezonul viitor în grupa valorică B.

Cu toate că de acest meci depinde îndeplinirea obiectivului, jucătorii au fost stresaţi în cursul săptămânii cu antrenamente la diferite săli din Târgu Jiu şi la ore destul de târzii.

Din cauza unor probleme administrative, bugetul echipei nefiind încă stabilit, nu s-au mai putut efectua antrenamentele de trei săptămâni în Sala Sporturilor. Principala cauză a fost neplata închirierii sălii de către responsabilii clubului, dar şi lucrările de reabilitare efectuate de constructor la acoperişul sălii şi la zona de primire a spectatorilor  de la intrarea în sală, unde s-a lucrat la pavaj. ”Nu ştim încă unde o să jucăm acest meci cu Miercurea Ciuc, federaţia anunţă că la Sala Sporturilor şi, dacă nu comunicăm nimic în privinţa sălii cu 48 de ore înaintea jocului, nu se mai poate schimba sala. Sunt mici probleme legate de plata utilităţilor şi a chiriei şi de aceea suntem nevoiţi să ne antrenăm pe unde putem. Aseară ne-am antrenat la sala de la Tudor Vladimirescu, dar două zile săptămâna aceasta ne-am antrenat şi la Sala Litovoi, cum am găsit şi noi ore libere pentru antrenamente şi ne-am pregătit chiar şi la ora 21:00.  E destul de greu să pregăteşti în aceste condiţii un meci decisiv cum este acesta cu Miercurea Ciuc, dar sper să nu fie afectaţi jucătorii şi să ne prezentăm bine la acest joc indiferent unde ne vor trimite să jucăm”, a spus antrenorul Claudiu Alionescu.

Până acum echipa de baschet a evoluat la Sala Sporturilor care a fost omologată special pentru meciuri de baschet în toamna anului trecut, fiind prevăzută cu toate instalaţiile necesare desfăşurării jocurilor de baschet, chiar şi de nivel internaţional. Pentru jucători şi antrenori nu este deloc confortabil să se multe de la o sală la alta, să mute mereu materiale de antrenament şi echipamente şi să nu aibă un loc stabil pentru a se antrena. Ba mai mult, să nu ştie cu două zile înainte de meci unde vor juca.

Responsabilii clubului spun că nu au putut onora obligaţiile de plată, dar nici Primăria, proprietarul Sălii Sporturilor, nu s-a dovedit înţelegătoare cu termenele de plată, solicitând acum plata închirierii, la jumătatea sezonului, când echipa încă nu are un buget stabilit şi se confruntă cu probleme financiare. Pentru spectacolul oferit şi performanţa vizată de echipa locală, s-ar putea ajunge totuşi la o înţelegere pentru eşalonarea plăţilor, pentru o sumă pe care Primăria Târgu Jiu o încasează, poate, într-o singură zi la parcarea din Piaţa Centrală.

Vizualizări: 546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: