Universitatea Craiova ar putea juca cu suporteri finala Cupei României

Suporterii vor putea fi prezenţi pe stadion la meciul din finala Cupei României, însă doar suporterii vaccinați. Este vorba de un proiect pilot pentru meciurile de la Euro 2020.
 

Spectatorii ar urma să revină în curând pe stadioane a informat ProSport care a disputat cu Tudor Pop, președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, care a subliniat că doar suporterii vaccinați cu ambele doze împotriva COVID-19 pot intra la finala Cupei României, programată pe 22 mai.

În jur de 7.500 de spectatori ar urma să asiste la finala Cupei României, proiectul pilot pentru Euro 2020. Suporterii Universității Craiova se pot pregăti deja de marele meci de la Ploiești, după 3-0 în prima manșă a semifinalei cu ACS Viitorul Târgu Jiu. În cealaltă semifinală, Dinamo o va întâlni pe Astra după ce, la Giurgiu, „câinii” au pierdut cu 0-1.

„Revenirea spectatorilor la evenimentele sportive este o decizie pe care trebuie să o cântărim cu atenție. Incidența medie în România a ajuns acum la 1,24 și trebuie să ne concentrăm și pe zona sportivă, dacă tot se fac eforturi pentru repornirea economiei și ne gândim la viața socială.

În perspectiva Campionatului European, avem nevoie de proiecte pilot, de revenirea graduală în arene, iar unul dintre ele este finala Cupei României. Ar urma să avem 7.500 de spectatori, din 15.000 de locuri, atât cât este capacitatea arenei Ilie Oană. Important de precizat că pe stadion vor intra doar suporterii vaccinați cu ambele doze. Este o decizie pe care o pot lua premierul, CNSU și vicepremierii săptămâna viitoare. La cum decurge vaccinarea în România, nu cred că fanii sunt o problemă iar FRF a dovedit că are capacitatea de a organiza meciuri în condiții speciale. Iar acum au la dispoziție două săptămâni. Cert este că avem nevoie de entuziasmul fanilor pe stadioane. Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în orașele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%”, a mai afirmat pentru ProSport președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților.

Vizualizări: 541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: