USR a reclamat toate partidele la BEJ Gorj

Uniunea Salvați România - Filiala Gorj a reclamat la biroul electoral că se încalcă legea în legătură cu afișajul electoral din Târgu Jiu. Erau incriminate toate formațiunile politice, în speță PNL, PSD, PPU, Partidul Verde, PMP, Pro România și ALDE.

BEC Târgu Jiu a admis, pe 2 septembrie, sesizarea USR Gorj și a dispus intrarea în legalitate, în sensul aplicării unui singur afiș electoral pe un panou.

„Nu este voie cu mai mult de un afiș per panou electoral! Unde vedeți mai multe, se calcă legea în picioare. Îndemn competitorii electorali să respecte legea, să respecte alți competitori, să respecte timpul oamenilor de la birourile electorale și să respecte cetățenii prin a nu se arăta mai presus de lege”, afirma Radu Miruță, președintele USR Gorj.

Liberalii gorjeni au contestat decizia, reclamând faptul că membrii BEC Târgu Jiu au interpretat greșit legea. Și asta pentru că fiecare partid politic poate aplica pe panourile electorale un număr de patru afișe distincte, prin care se promovează candidații la funcțiile de primar și președinte al consiliului județean, precum și listele de candidați pentru consiliul local și consiliul județean, fiind astfel asigurat dreptul fiecărui candidat de a-i fi promovată imaginea.

Contestația PNL Gorj a fost admisă. În atari condiții, Biroul Electoral Județean Gorj a desființat hotărârea celor de la Târgu Jiu și, pe cale de consecință, a respins sesizarea formulată de USR Gorj.

Actualizare, reacția USR Gorj: "Între momentul admiterii sesizarii USR de către Biroul Electoral Local și momentul admiterii contestației PNL, în acea zi, după masă, Biroul Electoral Județean a dat o decizie, conform căreia, în accepțiunea lor, este voie cu mai multe afișe. Acest lucru a devenit lege, ulterior sesizării USR și ulterior deciziei Biroului Electoral Târgu Jiu. Pe baza acelei decizii se pot pune mai multe afișe. Anterior acelei decizii, acest lucru nu a fost permis, iar Biroul Electoral Targu Jiu a judecat la momentul primirii sesizării pe baza legii în vigoare în acea clipă".

Vizualizări: 1,744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: