Verdict final. Golea poate executa Pandurii

Curtea de Apel Craiova a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care Tribunalul Gorj obligase în primăvară acţionarii de la Pandurii să îi plătească administratorului special de la club suma de 80.000 de lei, plus alte cheltuieli.

Verdictul dat de magistraţii din Bănie este unul în care acţionarii nu au pierdut în faţa administratorului special, dar nici nu pare să îi aducă lui Marin Golea prea mulţi bani în buzunar. Până şi Marin Condescu nu a ştiut cum să interpreteze clar sentinţa, lucrurile urmând să fie pe deplin lămurite după ce va fi publicată motivarea deciziei date acum de judecători.

Consiliul Local Târgu Jiu şi Complexul Energetic Oltenia au contestat sentinţa de la Târgu Jiu prin care Golea obţinea 80.000 de lei, echivalentul unei remuneraţii de 5.000 de lei pentru fiecare lună lucrată la club. Acum, administratorul special are şanse spre deloc pentru a mai obţine banii respectivi, în cazul în care în motivarea deciziei judecătorii nu vor mai pune câteva vorbe în plus, care să îi fie favorabile. „Admite apelurile. Schimbă în parte sentinţa, în sensul că admite în parte acţiunea. Obligă pârâţii să plătească reclamantului suma de 5.000 lei, reprezentând remuneraţie administrator special, proporţional cu aportul fiecărui membru la constituirea Asociaţiei. Obligă intimatul reclamant către apelanţii pârâţi Consiliul Local şi CEO la plata sumei de 1.303 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, către fiecare apelant în parte”, se arată în decizia definitivă a Curţii de Apel Craiova.

Golea nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, dar Marin Condescu, principalul creditor al clubului, e convins că administratorul special îşi va primi banii. „Din ceea ce văd e vorba de 5.000 de lei stabiliţi drept remuneraţie pentru administratorul special. Acum, din ce ştiu eu, remuneraţie înseamnă un venit, o sumă de bani plătită lunar. Recunosc şi că lucrurile nu sunt foarte clare, de aceea zic să aşteptăm motivarea sentinţei pentru a vedea exact ce au decis domnii judecători”, a precizat Condescu. În luna martie, Tribunalul Gorj stabilea că „obligă pârâţii în solidar să plătească reclamantului suma de 80.000 lei net reprezentând remuneraţie administrator special, precum şi suma de 4.205 lei reprezentând cheltuieli de judecată”.

Se observă lesne că expresia „remuneraţie administrator special” este folosită în ambele decizii judecătoreşti, acum doar Marin Golea fiind cel care va vedea ce bani primeşte până la urmă, pentru că de vreo doi ani încearcă să salveze Pandurii de la dispariţie chiar şi fără bani de la acţionari. Până acum, echipa a supravieţuit în Liga a II-a şi cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, pentru administratorul special răsplata pare să o reprezinte fix suma de 5.000 de lei decisă de instanţă. În primăvară, acesta explica la instanţa de la Târgu Jiu că, la instalarea în funcţie, acţionarii clubului i-au propus o remuneraţie de 5.000 de lei pentru a accepta postul, el fiind convins că banii urmau să fie plătiţi lunar. Deocamdată, Golea nu a primit niciun ban, motiv pentru care a şi intentat procesul în care tocmai s-a pronunţat sentinţa definitivă.

Vizualizări: 1,650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: