Victorie cu emoţii a României în faţa Insulelor Feroe, Chiricheş are ruptură

România a avut  emoţii la meciul cu Insulele Feroe,  dar s-a impus pe  finalul partidei, scor 3-0 prin golurile  marcate de  Pușcaș '74, Mitriță '83 şi  Keșeru '90+4,  după ce „tricolorii” s-au chinuit mai mult de o oră să înscrie. Rezultatul ajută echipa României să păstreze șansele de calificare la EURO 2020.

Naţionala României  a început mai  greu meciul de pe sinteticul din Feroe iar jucătorii  lui Cosmin  Contra  nu au produs pericol decât de două ori în primele 45 de minute. Andone, cu o finalizare defectuoasă din interiorul careului, și Ianis Hagi, blocat de portar, au semnat unicele oportunități ale României, ambele venite în prima parte a reprizei.

Pe  finalul primei reprize feroezii au fost aproape de gol la reluarea cu capul a lui Olsen iar la doar câteva minute distanță, naționala a primit o lovitură serioasă, l-a pierdut din nou pe Vlad Chiricheș, forțat să părăsească terenul din cauza unei întinderi. Pauza n-a soluționat criza din echipa lui Contra, naționala continuând să arate rău și foarte rău pe fazele de construcție.

Inspirat pe final de meci, Stanciu a desfăcut apărarea feroezilor cu o pasă exactă, George Pușcaș finalizând cu mult calm în minutul 74.

România a mai înscris o dată în minutul 83, prin Alexandru Mitriță. Fostul jucător al Craiovei a închis meciul cu o execuție similară celor pe care le reușește aproape săptămânal în MLS. Românul a trecut vijelios prin apărarea nordicilor și a înscris cu un șut la care portarul gazdelor n-a avut răspuns. Finalul a aparținut României, Keșeru punctând la ultima fază a partidei. Cele trei reușite nu schimbă însă cu nimic impresia proastă lăsată în primele 70 de minute ale meciului.

Contra a oferit și o informație proastă: accidentarea căpitanului Vlad Chiricheș pare să fie una destul de gravă. „Se pare că Vlad Chicricheș are ruptură. Probabil, mâine vor veni doi jucători la Mogoșoaia. Vor veni Iulian Cristea de la FCSB și Andrei Burcă de la CFR. Keșeru are o contractură sau un cârcel, dar nu e la fel de grav ca în cazul lui Vlad Chiricheș”, a spus antrenorul României, la Pro TV.

PROGRAMUL ROMÂNIEI

    15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)

    15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)

    18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

Galerie foto


Vizualizări: 768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: