Vot cu lanterna la Târgu Jiu

Un număr de şase secţii de votare din Târgu Jiu au rămas ieri dimineaţă fără energie electrică, procesul electoral fiind suspendat pentru o scurtă perioadă de timp, prin secţii neaflându-se la acea oră prea mulţi alegători. Incidente similare au fost semnalate şi prin alte zone din ţară, pana de curent din municipiu fiind generată de o avarie la reţea.

CEZ Distribuţie a informat ieri, printr-un comunicat de presă, că o defecţiune la un transformator electric a generat pana de curent, pană remediată în circa 20 de minute. Zona de nord a municipiului Târgu Jiu şi o parte din zona centrală a oraşului au fost afectate de incidentul respectiv, alimentarea cu energie electrică fiind reluată complet la ora 7.30. În zona respectivă se află mai multe secţii de votare, printre care şi una specială, la care procesul electoral nu s-a putut derula întrucât nu putea fi asigurată monitorizarea video. La secţia respectivă primul votant s-a prezentat însă la circa o jumătate de oră după reluarea alimentării cu energie electrică, la două ore de la începerea procesului electoral numărul celor care votaseră fiind de 11, dintre care 8 erau membrii biroului electoral.

Prefectul Liviu Andrei a dezavuat public incidentul respectiv, menţionând că speră ca avaria respectivă să fie "o întâmplare şi nimic altceva". Prefectul afirmă că au fost câţiva alegători care şi-au exprimat intenţia de vot cu ajutorul lanternelor, lucru pe care nu l-a găsit normal. După producerea incidentului relatat, Primăria Târgu Jiu s-a văzut nevoită să dea publicităţii un comunicat de presă prin care să dezmintă zvonurile care circulau prin oraş şi conform cărora primarul Florin Cârciumaru, şeful PSD Gorj, intenţiona să "boicoteze" procesul electoral prin astfel de pene de curent.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: