Spectacole în tot județul. Programul artiștilor Școlii Populare de Artă

Artiștii Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, elevi și profesori, vor participa sâmbătă, 1 decembrie, la diverse manifestări închinate Zilei Naționale a României, în județ, dar și în alte localități din țară.

Meșterii populari ai școlii vor organiza sâmbătă, de la ora 9:00, expoziția ”Artă și meșteșug” în incinta magazinului Carrefour Târgu Jiu. Cu acest prilej, vor face demonstrații de lucru, workshop-uri ad-hoc și vor oferi explicații despre meșteșugurile și tradițiile zonei.

De la ora 11:00, dansatorii şi fluieraşii secţiei externe Negomir şi dansatorii secţiei externe Căpreni vor participa la parada din municipiul Târgu Jiu.

Ansamblul Folcloric ”Cheile Olteţului” din Polovragi va fi prezent la Alba Iulia „La Marea Adunare Naţională – Paradă populară şi reconstituire istorică”. De asemenea, tot la Alba Iulia, meșterul olar Dumitru Coneru va fi prezent cu o expoziţie.

Ansamblul Folcloric „Maria Lătăreţu” alături de corpul de balet Juniorii „Donei Gorjului” vor lua parte la spectacolul folcloric „Inimi româneşti la Centenarul Marii Unirii” de la Botoşani.

O parte a Ansamblului Folcloric „Maria Lătareţu” alături de cursanţii secţiei externe va susţine un spectacol omagial la Novaci, de la ora 09:00.

O oră mai târziu, profesorii școlii vor susține un spectacol folcloric la Cîlnic. Totodată, la Căminul Cultural din Baia de Fier, începând cu ora 9:00, va avea loc un program artistic oferit de cursanţii secţiilor de canto popular şi dansuri populare, expoziţii de ţesături şi pictură.

Un spectacol de dansuri populare oferit de cursanții din zonă va avea loc, de la ora 10:00, la Arcani. La Băleşti, de la ora 11:00, pe stadionul din Ceauru, va avea loc un spectacol omagial oferit de cursanţii secţiei externe de dansuri populare şi grup vocal.

Manifestări vor avea loc și la Godinești. De la ora 10:00, în fața sediului primăriei, va avea loc un spectacol omagial al secţiilor externe. La Hurezani, începând cu ora 14:00, se va desfășura un spectacol folcloric oferit de cursanţii secţiei externe de dansuri populare. Manifestările se vor desfășura la căminul cultural din localitate.

De asemenea, în municipiul Motru, de la ora 12:00, în piațeta din fața primăriei, va avea loc un spectacol omagial oferit de clasa de vioară. La Rovinari, de la ora 12:00 şi ora 17:00, în faţa Casei de Cultură, se va desfășura un spectacol omagial susţinut de cursanţii secţiilor externe de canto popular şi vioară.

Totodată, în fața primăriei Runcu, de la ora 12:00, vor evolua cursanţii secţiei externe de dansuri populare. Și în orașul Ţicleni vor avea loc manifestări. De la ora 10:00, la Cantina Liceului, cursanţii claselor de vioară şi dansuri populare vor susține un spectacol omagial.

Vizualizări: 1,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: