Vrea să facă turism în satul cu cel mai pur aer din Gorj

Deși e aproape pustiu, un sat din Gorj ar putea fi „resuscitat” și transformat într-un punct de atracție pentru turiști. În satul Blidari, din comuna Bălănești, mai trăiesc circa douăzeci de localnici. Satul odinioară plin de viață este tot mai gol, dar primarul anunță că, odată pusă la punct infrastructura, în zonă, s-ar putea dezvolta mai multe pensiuni.

Până acum, autoritățile au reușit să asfalteze drumul până în satul Blidari. Oamenii care locuiesc aici trebuie să traverseze o pădure ca să ajungă acasă. Se bucură că au asfalt până la poartă.

Pe lângă aerul curat, odată ajuns în Blidari, peisajul este uimitor. “În satul Blidari, unde comunitatea este foarte mică, am reușit să fac infrastructura. Am speranța că satul se va dezvolta, fiind o zonă foarte liniștită. Am speranța că se vor construi niște pensiuni în zonă, să facem turism de calitate. Este satul cu cel mai pur aer din Gorj, potrivit măsurătorilor”, a spus primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan.

Deja, zona a început să prindă viață și să atragă oameni de la oraș. “Am început să refacem infrastructura. Investim în educație și sănătate în funcție de ce bani vom primi. Fie că sunt o localitate aproape de municipiu, se simte. Văd că vin oameni de la oraș, de la Târgu Jiu sau din alte zone, să vină la țară. Reabilitează casele părintești, plantează ceva în grădină, înfrumusețează aspectul gospodăriilor care erau în paragină”, a mai declarat primarul.

Cea mai mare dezamăgire a edilului este că nici nu s-a făcut ceva concret pentru conservarea valorilor din satul românesc. „Satul românesc este într-o prăpastie totală. Atâtea guverne care s-au perindat și s-au tot lăudat că ajută satul românesc, dar ajunge să ne lipsească satul. Niciun stat din UE, din lume, nu face acest lucru, să uităm cu totul de cultură, de educație, de sate. Vom merge într-o prăpastie care se adâncește pe zi ce trece”, a mai spus Ovidiu Pungan.

Galerie foto


Vizualizări: 19,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: