Amendă pentru că nu a putut explica 6 kilograme de carne

O amendă usturătoare a primit un restaurant, 12.000 lei, pentru că nu a putut demonstra trasabilitatea cantităţii de 6,345 kg ceafă de porc. 

Inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au efectuat numeroase controale, în perioada 5-15 ianuarie. Acestea au fost realizate în folosul cetăţenilor, identificându-se mai multe nereguli în ceea ce priveşte modul în care sunt manipulate alimentele şi felul în care sunt respectate normele impuse.

 

Astfel, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, reprezentând două avertismente şi 9 amenzi în cuantum de 31.000 lei.

Dintre acestea, 3 sancţiuni au fost date proprietarilor unei exploatații non-profesionale, pentru înstrăinarea de animale fără documentele sanitare-veterinare prevăzute de legislația în vigoare. Alte două amenzi au fost date pentru deţinerea de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitare-veterinare.

Pe lista sancţionaţilor s-au aflat un magazin alimentar şi un supermarket, pentru nerespectarea normelor privind manipularea produselor alimentare, respectiv pentru servirea cărnii şi produselor din carne către consumatorul final, în condiţii necorespunzătoare.

Inspectorii anunţă că aceste controale vor continua şi în perioada următoare.

Vizualizări: 2,332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: