Ajutor național pentru CEO? Boza: Am un optimism moderat

Oficialii Complexului Energetic Oltenia mizează pe un ajutor de la statul român. Sorin Boza, managerul companiei, se declară optimist și crede că, până la finalul acestui an, problema ar putea fi rezolvată. Face parte dintr-o comisie ce analizează această posibilitate alături de reprezentanți ai Ministerului Energiei, Transelectrica și ai Consiliului Concurenței.

Costul ridicat al certificatelor de dioxid de carbon le dă bătăi de cap, în continuare, celor de la Complexul Energetic Oltenia. În acest an, compania a reușit să le achiziționeze la limită și risca să rămână fără autorizația de funcționare dacă nu s-ar fi conformat în ultimul moment.

Compania ar putea primi o mână de ajutor din partea statului. În prezent, se poartă discuții pe marginea acordării unui sprijin producătorului de energie din Gorj. Sorin Boza, managerul CEO, a transmis că speră într-un răspuns pozitiv până la finalul acestui an. „Problema costului de certificat este principala problemă cu care ne confruntăm. Vom găsi soluții, un ajutor de stat, ajutor din altă direcție. Este un subiect delicat, dar vreau să-i asigur pe toți că știm direcția, am lângă mine oameni pricepuți care lucrează cu mine. Este singura problemă nerezolvată. Legislația ne dă voie să primim un ajutor național pe energie. Vom merge pe această soluție. Lucrăm într-o comisie formată din Transelectrica, Ministerul Energiei, Consiliul Concurenței, ANRE. Eu am un optimism moderat că vom găsi soluția câștigătoare până la sfârșitul anului acesta pentru că este deadline-ul pentru noi”, a spus managerul CEO.

Investiții de conformare

În plus, a mai explicat Boza, toate cele 11 grupuri energetice ale companiei vor fi conforme cu actualele cerinţe ale Uniunii Europene, anul viitor. „Nu sunt probleme, în schimb, cu BAT-urile (n.r. best available techniques). Suntem în pline evaluări, pregătire a acestor lucrări. La finalul anului 2020, vom fi conformi. Nu e nicio problemă. Știm ce avem de făcut. Ne costă 300 de milioane de lei”, a adăugat Sorin Boza, la Accent TV.

Vizualizări: 2,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: