Arhitect: Proiectul de modernizare a Căii Eroilor, întocmit ilegal. Reacția Primăriei Târgu Jiu!

Arhitectul Dorin Ștefan, cel care a realizat proiectul de modernizare a Căii Eroilor, nu este abilitat să se ocupe de această lucrare, afirmă arhitectul Alexandru Hortopan, membru USR, pe pagina sa de Facebook. Primarul Marcel Romanescu a declarat că proiectul este realizat de fosta conducere a primăriei și el doar a continuat pe un document recepționat de municipalitate.

Dorin Ștefan nu se regăsește în Registrul specialiștilor în domeniul protejării monumentelor istorice, susține Alexandru Hortopan, și, potrivit legislației, intervenția asupra monumentelor istorice se face doar de specialiști atestați: „Arh. Dorin Ștefan - NU se regăsește în Registrul specialiștilor în domeniul protejării monumentelor istorice, conform INP. Conform legislației din România, intervenția asupra monumentelor istorice se face doar de specialiști atestați! Nici unul din arhitecții ce apar în cartușul proiectului nu se regăsesc pe liste! Proiectele avizate de către Ministerul Culturii poartă ștampila specialistului pe fiecare planșă, lucru ce nu se regăsește în proiectul de la Târgu Jiu. (...)

Nu contestă nimeni meritele niciunui specialist, dar, legislația spune altceva! Am verificat și am reverificat această temere a mea, crezând că mă înșel și am tot căutat o altă varianta! Oare mă înșel?“, scrie acesta pe Facebook.

Dorin Ștefan este un arhitect apreciat. A fost decan al Facultății de Arhitectură din București, a realizat proiectul secției Brâncuși din cadrul Muzeului de Artă din Craiova și a câștigat premii importante.

Potrivit primarului Marcel Romanescu, proiectul Căii Eroilor a fost realizat în perioada în care nu el conducea primăria. În plus, el susține că atacul la adresa arhitectului Dorin Ștefan ”este o mizerie”.

„Dorin Ștefan este unul dintre cei mai mari arhitecți pe care îi are România și nu cred că nu are țidulă pentru așa ceva sau nu și-a luat măsuri. Chiar dacă proiectul pentru modernizarea Căii Eroilor nu s-a făcut pe perioada mea, trebuia să se verifice la momentul respectiv. Contractul cu arhitectul Dorin Ștefan a fost încheiat în mandatul fostului primar, nu pe perioada mandatului meu. Nu am făcut altceva decât să pun în operă un proiect recepționat de Primăria Târgu Jiu înainte de a ajunge primarul municipiului. Contractul a fost încheiat la vremea respectivă în baza unei licitații. Dorin Ștefan este profesor universitar la Facultatea de Arhitectură. Este cel mai mare titlu pe care poți să îl ai într-o universitate. Este doctor în arhitectură. Mi se pare o mare mizerie. Omul acesta nu își permite să facă lucruri de felul acesta, fiind unul dintre cei mai mari specialiști din România“, a explicat Romanescu.

Galerie foto


Vizualizări: 2,538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: