Arșița cuprinde întreaga țară. Temperaturile ajung și la 40 de grade!

Sfârşitul de săptămână se anunţă infernal. Meteorologii prognozează că valul de aer tropical se va afla la intensitate maximă în weekend, temperaturile resimţite fiind de peste 40 grade Celsius în România.

„Ne aşteptăm ca valul de căldură să atingă vârful intensităţii în special la sfârşitul acestei săptămâni, începând de vineri, sâmbătă, duminică, chiar şi în primele două zile din săptămâna următoare", a declarat Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la România TV.

Specialistul a explicat faptul că temperaturile vor creşte treptat, nefiind exclusă varianta să se înregistreze mai mult de 40 grade Celsius. "Miercuri atingem pragul de caniculă, 35-37 grade Celsius, iar joi vorbim de temperaturi care să depăşească 37-38 grade Celsius la umbră. În acest condiţii, este posibil ca temperaturile resimţite să fie mult mai mari, 39-40 grade Celsius, chiar şi peste.

Din punct de vedere al precipitaţiilor ar putea fi doar averse locale, neînsemnate cantitativ, în zona de munte sau în nordul, nord-estul ţării, situaţie în care fenomenul de secetă pedologică, de lungă durată şi de o intensitate deosebită, este posibil să se intensifice şi să se extindă şi în alte zone, unde acum înregistrăm aprovizionare satisfăcătoare. Cel puţin în următoarele 10 zile, precipitaţiile vor fi insuficiente şi nu pot compensa nevoia acută de apă”, a declarat Elena Mateescu.

Vizualizări: 1,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: